7 Tips: indeling woonkamer L-vorm

Foto Blog

Op de foto: Hoekbank Claire Crowdy

Een L-vormige woonkamer is een van de meest voorkomende vormen.  Welke meubels passen er bij een woonkamer met een L-vorm? Wat is de beste indeling? Wij geven jou 7 tips om het meeste uit jouw L-vormige woonkamer te halen. Lees gauw verder!

1. DE IDEALE INDELING

Bij het inrichten van een L-vormige woonkamer is er niet één ideale indeling. De fijnste indeling is afhankelijk van wat jij het belangrijkste vindt in je woonkamer. Is het zitgedeelte voor jou en het gezin het belangrijkste, zorg er dan voor dat de bank en fauteuils in het grootste gedeelte van de L-vorm komen te staan. Hier heb je de meeste ruimte om jouw bank, tv-meubel en salontafel te zetten. Wil je dat het eet en zit gedeelde 1 geheel wordt? Zorg er dan voor dat je de bank richting het eet gedeelte zet, zodat het een geheel wordt. Wil je juist het eetgedeelte en zit gedeelte afgesloten van elkaar? Zorg er dan voor dat je de rug van de stoelen richting het zit gedeelte zet, zodat je twee aparte ruimtes creëert.

2.  VERLICHTING

Het gebruiken van verlichting kan lastig zijn. Het is vooral belangrijk dat je door de gehele L-vormige ruimte dezelfde soort verlichting gaat gebruiken. Denk hierbij aan een hanglamp boven de eettafel en datzelfde model in een vloerlamp bij de zithoek. Het plaatsen van kaarsen kan een woonkamer ook al veel sieren.

Hanglamp Moonlight Medium
SHOP NU
Unbeleafable hanglamp
SHOP NU
Pottery Set
SHOP NU
Vloerlamp Metal bow
SHOP NU

3. GA VOOR ÉÉN VLOER.

In de ruimte kun je het best kiezen voor één soort vloer in dezelfde kleur. Zo zijn de verschillende gebieden in de L-vormige woonkamer in harmonie met elkaar. Maak je liever onderscheid tussen twee verschillende ruimtes? Dan kun je alsnog het beste voor één soort vloer kiezen. Leg vervolgens een vloerkleed bij de bank neer, zodat je toch het gevoel krijg dat het een aparte ruimte is.

 

4. VLOERKLEED

 

Zoals hierboven aangegeven, is het natuurlijk wel mogelijk om vloerkleden te gebruiken. Vloerkleden zorgen ook voor een gezellige knusse sfeer in huis. Zorg ervoor dat het vloerkleed overeen komt met de vloer. Gebruik dan kleuren en stoffen die bij elkaar passen. Belangrijk is dat de vloer in de woonkamer mooi overloopt naar de vloer van de keuken. Het is belangrijk om een eenheid te creëren bij een L vormige ruimte.

5. KIES EEN L-VORMIGE BANK

Voor een L-vormige woonkamer is het handig om voor een L-vormige bank te kiezen. Een bank in L-vorm past zich perfect aan de vorm van de kamer aan. Deze banken zijn ook zeer comfortabel en geven je de ruimte om veel gasten tegelijkertijd te ontvangen. Je kan ook heerlijk languit liggen om ‘s avonds lekker TV te kijken. Een L-vormige bank past dan ook perfect bij je L-vormige woonkamer. Onderstaand zie je enkele van onze banken in L-vorm, maar bekijk ook zeker de rest van de collectie L-banken.

 

Grijze hoekbank Jolie
SHOP NU
Cognac hoekbank Country Meubilex
SHOP NU
Hoekbank velvet cognac Demi
SHOP NU
Hoekbank stof beige Lucas van Meubilex
SHOP NU

6. DE MUUR

In een L-vormige woonkamer is het niet noodzakelijk om alle muren in dezelfde kleur te verven. Het gebruik van verschillende kleuren kan juist heel mooi uitpakken. Wil je liever dat het een mooi samenhangend geheel is, dan is dezelfde kleur voor alle muren natuurlijk ook gewoon mogelijk. Heb je een smalle en wat kleinere L-vormige woonkamer, dan zorgen lichte muurkleuren ervoor dat de ruimte groter oogt. Bij een wat grotere L-vormige woonkamer kunnen donkere muren voor meer intimiteit zorgen. Juist het mixen van donkere en lichtere kleuren kan zorgen voor meer diepgang. Zorg er dan wel voor dat je kleuren pakt die bij elkaar passen.

 

7.  MULTIFUNTIONELE RUIMTE.

De L-vormige woonkamer is zeer veelzijdig en is uiterst geschikt om het in te richten als een ​​multifunctionele ruimte. De grotere gedeeltes worden vaak ingericht naar een zithoek en/of eethoek. De kleinere ruimtes worden vaak als speelhoek, werkplek en/of leeshoek ingedeeld. Zorg dat de ruimtes voorzien zijn van goede verlichting, zodat het de sfeer krijgt waar jij naar streeft.

 

WOONACCESSOIRES EN MEUBELS SHOPPEN BIJ MEUBILEX

Al genoeg inspiratie opgedaan? Dan wordt het nu tijd om te shoppen! Bij Meubilex kun jij jouw gehele woonkamerinterieur shoppen via de webshop of in onze showroom in Oisterwijk. Let er echter op dat niet alles wat online staat ook in de winkel ligt en andersom. Wil je een specifiek item eerst in het echt bekijken? Neem dan even contact met ons op om er zeker van te zijn dat dit item ook bij ons in de winkel ligt.

Wil je online jouw nieuwe spullen bestellen? Dan betaal je boven de 50 euro geen verzendkosten in Nederland en België (behalve op banken) én heb je de keuze om achteraf pas te betalen via Klarna. Zo kun jij eerst even kijken of jouw nieuwe items in het huidige interieur bij elkaar passen voordat jij ervoor betaalt.

Kom je liever winkelen? Bezoek dan onze showroom. Onze interieurstylisten staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar en ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend. Zien we je snel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *