Bij welke woonstijl voel jij je thuis?

Bij welke woonstijl voel jij je thuis meubilex

Er zijn ontzettend veel woonstijlen tegenwoordig. Vaak weet je niet meer goed waar je moet beginnen. Meubilex heeft een aantal woonstijlen beschreven boordevol inspiratie. Benieuwd naar welke woonstijl bij jou past?

WOONSTIJL NATUREL

Veel mensen houden van natuurlijke kleuren- en materialen. Deze woonstijl is fris, licht, tijdloos en persoonlijk. Naturel kleuren zijn een goede basis voor elk interieur. Deze kleuren bestaan uit naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten. Rechte lijnen en hout, beton en linnen zijn kenmerken van deze woonstijl. Er komen geen strepen of grafische prints voor. De inrichting is een naturel interieur waarin geleefd mag worden. Het interieur bestaat uit een mix van klassiek, landelijk, etnisch en design. Je kunt hierbij denken aan een romantische kandelaar boven een moderne eikenhouten tafel of designklassiekers en industriële lampen.

WOONSTIJL BOHÉMIEN

Deze woonstijl wordt gevormd door expressieve ideeën, eigenzinnige kleuren, dierbare vondsten van verre reizen en vintage items. Vaak worden in deze woonstijl kleuren als azuurblauw en donkere groentinten gebruikt. Bij materialen moet je denken aan veel hout, borduursels, aardewerk en stoffen uit India, Marokko en Afrika. Hierdoor ontstaat er een explosie aan dessins en kleuren. Vooral veel exotische, Oosterse en Marokkaanse dessins. De bohémien woonstijl bestaat veelal uit zelfgemaakte meubels en accessoires, bijzondere vondsten en er worden elementen van de natuur meegenomen.

WOONSTIJL DESIGN

Woonstijl design bestaat uit doordachte vormgeving en strakke lijnen. Luxe en technische hoogstandjes worden onzichtbaar weggewerkt. Bij deze woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van de kleuren naturel, zwart- en wittinten. Ook kunnen er felgekleurde accenten van zachte kleuren grijs, roze en blauw voorkomen. Bij materialen kun je denken aan hoogwaardig plastic, beton en microvezels bestaande uit afwisselend mat en glans. De inrichting is vooral strak, opgeruimd en er is veel aandacht voor hightech apparaten. Kasten zijn  bijvoorbeeld weggewerkt in een grote kastenwand met kliksysteem.

William1
Fauteuil Montana
Fauteuil Dany sfeerfoto
Fauteuil Lars

Op de foto: Fauteuil William, Fauteuil Dany, Fauteuil Montana en Fauteuil Lars

WOONSTIJL INDUSTRIEEL

De industriële woonstijl is enorm populair. Het is de meest stoere woonstijl met veel industriële en vintage elementen. De stijl bestaat uit zwart-, wit- en grijstinten gecombineerd met legergroen en bruin. Leer wordt ook veel gebruikt als materiaal. Denk ook aan metaal, beton, hout en canvas. Grafische dessins als letters en stempels kunnen toegepast worden in deze woonstijl. Als inrichting is het de ultieme wens om in een oud fabriekspand te wonen, een omgebouwde school of ander industrieel pand. De sfeer van het New Yorkse loft wordt nageleefd.

WOONSTIJL KLASSIEK

Bij een klassieke woonstijl hoef je niet meteen te denken aan veel krullen en marmer. Denk ook aan het gebruik van rijke materialen, donkere kleuren en oude meesters. Durf zelf een uitdagende combinatie te maken! Kleuren die je hiervoor kunt gebruiken zijn: donkere kleuren als grijs-, zwart- en bruintinten. Klassieke, robuuste en ranke vormen worden met elkaar gecombineerd en qua dessins mag het ton sur ton zijn. De inrichting kan bestaan uit de combinatie van een antieke tafel met moderne eetkamerstoelen, stoffen hoekbanken, een servies met klassieke vormen maar zonder bloemdesign. Of een kroonluchter met een knipoog. De open haard is vaak de eye-catcher in een klassiek interieur.

 

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk de collectie woonaccessoires van Meubilex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *