Creëer de juiste sfeer in huis met hanglampen

Creeer de juiste sfeer in huis met hanglampen

Vind jij het lastig om de juiste sfeer in huis te creëren? Wij weten dat goede verlichting ontzettend belangrijk is in huis. Het is een belangrijke toevoeging voor meer sfeer in jouw interieur. Benieuwd naar hoe je dit moet doen? Wij leggen het voor je uit!

MAAK EEN LICHTPLAN

Met het licht van lampen en kaarsen creëer je direct een warme en knusse sfeer in huis. Wij raden je aan om te beginnen met het maken van een goed lichtplan. Weet je niet goed hoe je dit moet doen? Dan verwijzen we je graag door naar de blog: Het lichtplan in jouw woonkamer. Met een lichtplan maak je een specifiek plan waar je in de ruimte licht wilt hebben, wat de uitstraling moet zijn en of die verlichting functioneel moet zijn of juist sfeer moet geven. Ben je klaar met het maken van een lichtplan? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste verlichting.

hanglampen sfeer
Sfeer hanglamp Dodo Meubilex

Op de foto: hanglamp U.L.O, hanglamp Globe en hanglamp Dodo

ZOEK DE JUISTE VERLICHTING

Het zoeken naar de juiste verlichting is nog niet zo makkelijk. Want welke lamp kies je en hoe kies je? Voor welk type verlichting ga je? Kies je voor eenheid en wil je in elke ruimte hetzelfde type verlichting of wil je elke ruimte een eigen sfeer geven? Het aanbod is in deze tijd enorm. Een plafondlamp, een hanglamp, vloerlamp, tafellampen en/of wandlampen? Tegenwoordig heb je lampen in alle soorten en maten. Belangrijk is om rekening te houden met de kleuren van de rest van het interieur. Ook moet je dus rekening houden met de functie van de verlichting en de lichtkleur. Een lichtkleur kan inspirerend en ontspannend werken of juist voor irritatie zorgen.

HANGLAMPEN

Hanglampen zorgen voor ontzettend veel sfeer in huis. Het is gebruikelijk om deze boven de eettafel te hangen, maar wat dacht je van boven de salontafel of boven je werkplek? Het is verstandig om bij de hanglamp een dimmer te gebruiken. Hierdoor kun je het licht aanpassen aan wat je op dat moment aan het doen bent. Wanneer je werkt kun je het licht iets feller zetten en wanneer je vrienden op visite hebt kun je het licht wat dimmen zodat je meer sfeerlicht hebt. Wanneer je de hanglamp boven de salontafel hangt, adviseren we je om deze hoger te hangen dan dat je zou doen boven de eettafel. Hierdoor verklein je de kans op het stoten van je hoofd aan de lamp en wordt je zicht niet verhindert. Je hoeft niet te kiezen voor een grote hanglamp boven de salontafel. Een kleine draadlamp, pendellamp en juist een glazen lamp kan ontzettend ruimtelijk werken. Hiermee creëer je een groter en luchtiger effect in de woonkamer!

 

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk hier de collectie hanglampen van Meubilex en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Whoon Oisterwijk 1000px

Je vertrouwde meubelwebshop Meubilex heet voortaan Whoon!
Je kunt onze vernieuwde voorraad zien op www.whoon.com
of in onze prachtige showroom in Oisterwijk.
Tot snel!