De eetkamerbank: voorbeelden en inspiratie

Eetbank meubilex blog uitgelicht

De eetkamerbank is een zitmeubel met veel karakter om neer te zetten in de eethoek. Geef deze kamer een moderne en warme uitstraling met een bank bij de eettafel. Eetbanken zijn praktisch én ze zien er mooi uit. Benieuwd naar inspiratie?

Eetbank Rodeo 568x768
Eetkamerbank meubilex
Eetbank meubilex blog
eetbank meubilex scaled

EETKAMERBANK IS PRAKTISCH

De eetkamerbank is een praktisch zitmeubel. Het kan handig tegen een muur aan staan en je creëert meer zitruimte dan met eetkamerstoelen. Hierdoor kunnen nog meer vrienden en familie gezellig samen tafelen. Doordat de eetkamerbank tegen de muur aan kan staan krijg je ook een hoop ruimte en wordt de bewegingsvrijheid groter. Het is een ideale oplossing voor als je geen grote woonkeuken of eetkamer hebt.

Bij eetkamerstoelen heb je namelijk minimaal een meter nodig om van en naar de tafel te kunnen schuiven. Met een vast element als de eetkamerbank beperk je dit tot 60 cm. Dit bespaart al snel 40 cm. Dit klinkt misschien niet veel, maar het kan net dat ene verschil geven. Ook als je genoeg ruimte hebt in de kamer is een eetkamerbank een goede oplossing. Een bank is namelijk één object en geeft ten opzichte van losse stoelen een strakker en/of rustiger en speels beeld. Of hij dan juist van de muur af staat of tegen de muur maakt hierbij niet uit.

DE EETHOEK

De eethoek is dé centrale plek in huis. Hier wordt gezellig samen gegeten, huiswerk gemaakt of gewerkt en spelletjes gedaan. Hier wil je dus veel gezelligheid creëren, net als in de woonkamer. Maar vaak heb je hier minder ruimte tot je beschikking. De ideale eye-catcher hiervoor is dus de eetkamerbank. Deze bank geeft de ruimte naast alle praktische voordelen ook veel gezelligheid.

JOUW INTERIEUR

Heb je eenmaal gekozen voor een eetkamerbank? Dan komt er een breed aanbod op je af. Wat past er bij mijn interieur? Meubilex heeft een aantal verschillende eetkamerbanken. Denk hierbij aan een houten eetkamerbank, effen leren eetkamerbank, een leren eetkamerbank met stoere look en een leren eetkamerbank met eikenhouten poten voor een landelijk en modern interieur. Kijk vooral naar hoe de bank aanvoelt en kijk naar de mogelijkheden qua grootte en materiaalkeuze. Doordat de eetkamerbank tegenover eetkamerstoelen staat is het leuk om te variëren met kleur. Speel met kleuren en materialen.

 

Benieuwd naar de eetkamerbanken van Meubilex? Bekijk hier de collectie eetkamerbanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *