De hoogte van je eettafel bepalen

Hoogte Eettafel Bepalen

Het bepalen van de eettafel hoogte is belangrijk voor je zitcomfort. Zeker nu de eettafel ook steeds meer als werkplek dient, is het belangrijk dat je comfortabel aan tafel zit. Daarnaast moeten de stoelen natuurlijk ook goed aansluiten bij de hoogte van je tafel. De hoogte van je eettafel speelt dus een belangrijkere rol dan je in eerste instantie zou verwachten. In deze blog gaan we daarom wat dieper in op het bepalen van de juiste eettafel hoogte.

HOOGTE EETTAFEL: PERSOONLIJKE VOORKEUR

De ideale hoogte van de eettafel is voor iedereen anders. Het is een persoonlijke voorkeur. De één zit liever wat lager aan tafel en de ander vindt juist een hogere tafel comfortabeler zitten. Echter koop je een eettafel vaak niet alleen voor jezelf. Bij de keuze van de eettafel hoogte dien je dus rekening te houden met de rest van het huishouden en kom je al vaak uit op een gemiddelde hoogte van jouw eettafel.

Over het algemeen zit je het beste aan jouw eettafel als je jouw schouders niet hoeft op te trekken wanneer je jouw armen ontspannen op het tafelblad legt. Daarnaast zou je rug ook niet gebogen moeten zijn. Een te hoge of juist een te lage eettafel kan zorgen voor een oncomfortabele zithouding.

Om te voorkomen dat jouw spieren vast komen te zitten of dat je te veel voorovergebogen gaat zitten, is het super belangrijk om de tafel samen met jouw partner uit te testen. Bij Meubilex verkopen wij tafels van 78 cm omdat dit de meest gangbare maat is voor de gemiddelde mens. Echter is het hierbij alsnog belangrijk om in de winkel aan tafel te zitten om te kijken of hij voor jou en jouw partner goed aansluit.

GEMIDDELDE HOOGTE EETTAFEL

Even ter verduidelijking; als we het hebben over de ideale eettafel hoogte, dan gaat het om de hoogte vanaf de grond tot en met het tafelblad. Ondanks dat de ideale hoogte van je eettafel grotendeels persoonlijk is, kun je wel uitgaan van een gemiddelde tafelhoogte op basis van lichaamslengte. Het gemiddelde is door de afgelopen jaar iets omhoog gegaan omdat de mensen over het algemeen langer worden. De gemiddelde eettafel hoogte ligt tussen de 76-79 centimeter. Bij Meubilex voorkopen we met name tafels in de hoogte van 78 cm, omdat dit de meest gangbare hoogte is voor het gehele gezin.

EETKAMERSTOELEN DIE AANSLUITEN

Let er bij het kopen van een eettafel op dat jouw eetkamerstoelen aansluiten bij jouw eettafel of andersom, als je eerst de stoelen al hebt gekocht. Hierbij is de poot van de eettafel bepalend. Bij een tafel met een kruispoot passen namelijk meer stoelen dan bij een tafel met hoekpoten.

Heb je stoelen uitgekozen met armleuningen? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat ze onder jouw tafel passen. Als de armleuningen lager zijn dan de tafel kun je de stoelen er netjes onder schuiven. Het meest ideale is als de stoelen 2 centimeter onder de eettafel vallen. Zo beschadig jij nooit jouw tafel of stoelen bij het schuiven én bespaart het ruimte in de eethoek.

EETTAFEL OP MAAT

Bij Meubilex kun jij jouw eettafel helemaal zelf samenstellen. Je kan zelf het blad, de afwerking, de poot, de afmeting van het blad en de kleur zelf bepalen. De tafel hoogte staat daarentegen bij ons al vast, echter leert de ervaring dat een hoogte van 78 centimeter de meest gangbare eettafel hoogte is voor vrijwel ieder gezin. Om zeker te weten dat deze eettafel hoogte ook geschikt is voor jou en jouw gezin, is het beste advies om dit even uit te testen in de winkel. Onze interieurstylistes helpen je hier graag bij.

Ben je benieuwd naar alle opties voor het samenstellen van jouw eettafel? Kom dan langs in onze showroom waar onze interieuradviseurs je alle mogelijkheden kunnen laten zien. Om je al een eindje op weg te helpen is het verstandig om eerst thuis de plaats op te meten waar de eettafel komt te staan. Dan weet je precies welke afmeting geschikt is. Benieuwd welke vorm tafel bij jou in de eethoek past? Lees dan onze blog en kies naast het blad en de kleur ook de juiste vorm tafel. Onderstaande tafels zijn samengestelde eettafel modellen. Deze kunnen op basis van jouw smaak en wensen volledig samengesteld worden.

Tafel mango

SHOP HIER >

Eikenhouten eettafel

SHOP HIER >

Eettafel Big Room108 houten poot

SHOP HIER >

Mocht je nog vragen hebben over het samenstellen van jouw eettafel of de eettafel hoogte. Dan kun je ons bereiken op 013 7200 722 of via info@whoon.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *