De juiste keuze voor een eetkamer lamp

Naamloos 1

Op de foto: Wattson zwart hanglamp

De eetkamer is een plek waar we iedere dag samenkomen en de dag bespreken. Je wilt daarvoor wel een bijpassende lamp hebben die een fijne sfeer met zich mee brengt. Het uitzoeken van de perfecte lamp voor boven jouw eettafel kan een lastige klus zijn. Er zijn veel verschillende lampen om uit te kiezen. Welke lamp is geschikt voor in jouw huis en moet je voor een hanglamp gaan of juist een ander type eettafel lamp? Lees hier een aantal tips om de keuze van jouw nieuwe eetkamer lamp te vergemakkelijken!

BELICHTING

Als je jouw eettafel multifunctioneel zou willen gebruiken, raden wij een licht dimmer aan. Zo kan jij de sfeer in huis zelf bepalen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de sterkte van het dimlicht. Sommige geven onaantrekkelijk wit licht af waardoor de sfeer kil kan worden.

WELKE LAMP PAST BIJ JOUW TAFEL?

Welke lamp kan jij het beste nemen bij jouw eetruimte? Door jouw woonstijl kun je al snel een selectie maken die perfect past bij jouw eethoek. Heb jij een ronde eettafel?  Dan moeten de lampen rond of gecentreerd geplaatst worden. Voor rechthoekige tafels juist achter elkaar. Kijk ook naar de kleuren van jouw eethoek. Is het interieur van jouw eetruimte juist ingericht met veel donkere kleuren? Ga dan voor een lichte hanglamp zodat je de ruimte kan oplichten. Als de hanglamp uitstaat dan krijg je al een mooie kleurbelichting.  Bij lichte kleuren raden wij je aan om dan voor een donkerkleurige lamp te gaan. Dit brengt contrast in jouw interieur.

Grand Ball 1
SHOP NU
crown hanglamp3
SHOP NU
Sfeer hanglamp Dodo Meubilex
SHOP NU
Moondust Hanglamp Sfeerfoto
SHOP NU

HOOGTE VAN DE EETKAMERLAMP

De juiste hoogte van de lamp is misschien wel een van de belangrijkste punten. Je wilt namelijk niet als je aan tafel zit, verblind worden door de hanglamp van de eettafel. De optimale hoogte is gemiddeld tussen de 65 en 90 centimeter boven de eettafel. Het kan alsnog bij elke tafel en lamp anders zijn. Je kan een hele felle hanglamp hebben, waardoor je de lamp toch iets hoger of lager moet gaan plaatsen. Je kan het beste zelf verschillende hoogtes uit gaan proberen om er achter te komen welke hoogte geschikt is bij jouw eettafel.

VERSCHILLENDE LICHTBRONNEN

Een  mooie en warme sfeer wordt vaak gecreëerd door één of meerdere lichtbronnen. De eerste lichtbron van de eetkamer is meestal een hanglamp. De hanglamp richt zich vaak alleen op de tafel zelf. Daarom kan het belangrijk zijn meer lichtbronnen te plaatsen, zodat ook de rest van de ruimte goed verlicht wordt. Met bijpassende achtergrondverlichting kan je de hanglamp heel goed combineren met tafellampen en/of wandlampen . Dit gaat zorgen voor een gezelligere en warmere sfeer.

Rotan Lantaarn Zwart
SHOP NU
Sleek Tafellamp
SHOP NU
Obvious tafellamp antique brass
SHOP N
Moondust Tafellamp
SHOP NU

EEN HANGLAMP OF JUIST GEEN HANGLAMP?

Een hanglamp is geschikt bij iedere eettafel. Het is een goede keuze omdat het direct licht brengt over de gehele tafel. Een hanglamp is echter niet altijd praktisch in iedere eethoek. Als je een schuin dak of een raam hebt boven jouw tafel waardoor je geen hanglamp kunt neerhangen, dan is een hanglamp niet geschikt voor jou. Een goed alternatief is een booglamp die met de kop naar beneden kantelt. Een ander alternatief is een wandlamp. Het belangrijkste van een wandlamp is dat je deze ook niet te hoog of te laag plaatst. De wandlamp moet je juist niet op ooghoogte plaatsen, maar tegelijkertijd moet de lamp je tafel ook goed kunnen belichten. Daarom is het ook met een wandlamp goed om verschillende hoogtes uit te proberen en zo na te gaan welke hoogte geschikt is bij jouw eettafel.

Vloerlamp Metal bow
SHOP HIER >
Masterpiece G
SHOP HIER >

GEZELLIGE EETKAMER CREËREN BIJ MEUBILEX.

Al genoeg inspiratie opgedaan? Dan wordt het nu tijd om jouw nieuwe lamp voor boven de eettafel te shoppen Bij Meubilex kun jij bovenstaande items en nog veel meer kopen via de webshop of in onze showroom in Oisterwijk. Let er echter op dat niet alles wat online staat ook in de winkel ligt en andersom. Wil je een specifiek item eerst in het echt bekijken? Neem dan even contact met ons op om er zeker van te zijn dat dit item ook bij ons in de winkel ligt.

Wil je online jouw nieuwe spullen bestellen? Dan betaal je boven de 50 euro geen verzendkosten in Nederland en België én heb je de keuze om achteraf pas te betalen via Klarna. Zo kun jij eerst even kijken of jouw nieuwe eetkamer lamp past in jouw interieur voordat jij ervoor betaalt.

Kom je liever winkelen? Bezoek dan onze showroom. Onze interieurstylisten staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar en ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend. Zien we je snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *