De voordelen van een eiken tafel

eiken tafels

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Ga je voorbeeld voor een houten eettafel? Maar welk houtsoort is nou het fijnste voor een eettafel én past het beste bij jouw interieur? Één van de houtsoorten waar je uit kunt kiezen is eiken. Een eiken eettafel is een hele goede optie en we vertellen je in deze blog waarom. 

Één van de vele voordelen van een eiken eettafel is het materiaal. Eiken is namelijk sterk en hard hout en daarom het perfecte materiaal voor een stevige en degelijke eettafel. Benieuwd naar meer voordelen? Lees dan vooral verder.

Kleur
Eikenhout is toch wel één van de meest karakteristieke houtsoorten. Iedere eiken tafel heeft zijn eigen verhaal en een andere uitstraling. Deze tafels zijn ook verkrijgbaar in diverse kleurtinten. Zowel de standaard lichte, warme kleur van eiken maar je kunt een eiken tafel ook verkrijgen in donkerdere tinten.

Duurzaam
Eikenhout is gemakkelijk te bewerken én te behandelen. Daardoor, en door het stevige materiaal, is een eiken eettafel zeer duurzaam. Dit houtsoort kan jarenlang mee zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. En het fijne is: eiken kan prima tegen een stootje.

Verschillende woonstijlen
De natuurlijke look van een eiken tafel geeft iedere eet- of woonkamer een warmere uitstraling. Daarom past een eikel eettafel in ieder interieur. In zowel een landelijk, maar ook in een industriële of moderne woonstijl kun je een eiken eettafel plaatsen om net dat beetje extra gezelligheid toe te voegen. Met eiken zit je dus altijd goed!

Benieuwd naar alle mogelijkheden van een eiken eettafel? Onze interieurstylisten geven je graag persoonlijk advies over wat voor jou en jouw interieur de beste eettafel zou kunnen zijn. Ook kun je hier jouw eettafel helemaal zelf samenstellen. Je kunt de afmeting, de kleurtint, de grofheid van het tafelblad en het soort tafelpoot kiezen. Zo krijg je jouw droomtafel op maat, wat wil je nog meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *