De voordelen van een stoffen en leren hoekbank op een rijtje!

Blog

Een stoffen of een leren hoekbank, beide hebben voordelen! Vaak hangt de keuze voor een stoffen of lederen bank af van persoonlijke voorkeur. Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten bekleding? Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje, zodat jij de juiste keuze maakt. Lees maar snel verder!

 

STOF OF LEER? 

Tijdens het zoeken naar de juiste bekleding zal je al snel merken dat er net wat meer keuze is in stoffen bekleding. Dit komt omdat er ontzettend veel verschillende stofsoorten zijn. Als je voor een stoffen bank kiest, kies je vaak voor het comfort en de ruime keuze in bekleding. Een stoffen bank heeft een fijn zitcomfort en qua stofsoort zijn er talloze mogelijkheden. Echter vraagt een stoffen bank wel wat meer tijd in onderhoud dan een lederen bank. Wanneer je kiest voor een leren bank, dan kies je vaak voor de looks en duurzaamheid. Daarnaast is een leren bank gemakkelijker in onderhoud en zorgt voor een echte eye-catcher in jouw woning. Echter is het wel van belang dat je óók deze bank goed behandeld, omdat je hier wat sneller krassen op krijgt.

 

STOFFEN BEKLEDING

De keuze uit stoffen bekleding is gigantisch. Door de mogelijkheden qua materiaal en patroon heb je ontzettend veel keuze! Het combineren met andere meubels is daardoor vaak een stuk makkelijker. Het zitcomfort van een stoffen bank is erg fijn, je zit over het algemeen wat zachter en de stof wordt niet zo warm of koud als een leren bank.

Een nadeel van stoffen bekleding kan het onderhoud zijn. Een stoffen bank is namelijk besmettelijker voor vuil en vlekken (vooral een lichte stof). Je moet je bank daarom goed schoonhouden en regelmatig reinigen. Zo blijft jouw droombank het mooiste en heb je er jarenlang plezier van!

Met een stoffen bank creëer je sfeer, gezelligheid en een echt huiselijk gevoel! De ruime keuze zorgt voor een perfecte bank in jouw woning! *Wist je dat je (bijna) al onze banken geheel zelf samen kunt stellen door verschillende losse elementen aan elkaar te koppelen? Daarnaast kun je zelf de stof kiezen. Je hebt keuze uit meer dan 700 verschillende stof-, en ledersoorten!

Wil jij bij ons komen proefzitten om het zitcomfort van onze banken zelf te ervaren? Maak dan nu je afspraak via 013 7200 722 of mail naar info@whoon.com

Hoekbank Joelle

LEREN BEKLEDING 

Een groot voordeel aan lederen bekleding is dat je bank wat minder verzorging nodig heeft, omdat deze gemakkelijker schoon te houden is. Wanneer je je bank bij aankoop goed hebt behandelt, is een vochtige doek voldoende om een vlekje van je bank te halen. Toch is het verstandig om je bank eens in de zoveel tijd met een leer verzorgend product te behandelen. Hiermee voorkom je barsten in het leer en zorg je ervoor dat je bank jarenlang mee gaat!

Een ander voordeel van een leren bank is de duurzaamheid. Een lederen bank is over het algemeen duurzamer dan een stoffen bank, alhoewel dit natuurlijk wel afhangt van de kwaliteit van het gekozen leer. In onze showroom vertellen wij je graag alles over de verschillende leersoorten die mogelijk zijn! Het zitcomfort van een lederen bank is vaak wat steviger dan een stoffen bank, daarnaast kan leer soms wat kouder of warmer aanvoelen.

Al met al creëer je met een leren bank een stoere eye-catcher in jouw woning. Heb jij bij ons een bank gezien welke is uitgevoerd in stof, maar zou jij graag lederen bekleding willen? Vraag het ons! (Bijna) al onze banken kun je geheel zelf samenstellen en je kunt zelf de bekleding kiezen, waaronder leer! We helpen je graag met het uitkiezen van jouw droombank.

Hoekbank Leer

Wil jij het zitcomfort van een stoffen of lederen bank zelf ervaren en de bank met eigen ogen bekijken? Maak dan nu een afspraak om bij ons in de showroom te komen winkelen! Wij voorzien je graag van passend advies! Een afspraak kan telefonisch (013 7200 722) of per mail gemaakt worden (info@whoon.com). We zien jullie snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *