Een nieuwe bank?

Meubilex banken

Een nieuwe bank kopen: Waar moet u op letten?

Hoe gebruikt u uw bank?

Hoe u op de bank zit en wat u erop doet, bepalen het model, de kleur en het materiaal. Belangrijk is dat u een bank vindt welke u comfort en gebruiksgemak biedt en tevens ook mooi is om te zien en welke past in uw interieur

Of een bank comfortabel is, is puur persoonlijk: Bent u op zoek naar een bank met een hoge rug, een hoekbank met een diepe zitting of zoekt u een echte lounge bank met een zachte zitting en losse rugkussens. Hoe duidelijker uw wensen zijn, hoe beter de medewerkers van Meubilex u kunnen adviseren.

Wilt u uw nieuwe bank of hoekbank eerst komen testen dan bent u ook van harte welkom in onze showroom. Al onze banken staan daar uitgestald voor u om deze uitvoerig te testen. TIP: Ga niet kaarsrecht met je jas aan op de bank zitten alsof je bij je schoonouders op bezoek bent. Hoe zit u thuis op de bank? En wat doet u wanneer u op de bank zit? Kijkt u televisie, zit u op de computer of Ipad, zit uw partner naast u en hoe zit hij/zij erbij. Wees zo vrij om even op de bank te gaan hangen of liggen (uiteraard wel met schoenen uit of omhoog).

Hoe groot wil ik mijn bank of hoekbank hebben?

In een (grote) winkel lijkt een bank altijd kleiner dan in uw huiskamer. Ga altijd voorbereid naar de winkel of winkel online waarbij u van tevoren al weet wat de maximale afmetingen mogen zijn. Neemt u een gedetailleerde tekening van uw huiskamer mee of mailt u deze dan helpen onze medewerkers u hier graag bij. Voor een betere inschatting van de omvang kunt u in uw huiskamer kranten ter grootte van de bank neerleggen of plakt u met tape de afmetingen af om een idee te krijgen wat de bank in uw huis aan ruimte opeist (ook voor tafels en stoelen mogelijk).

Ook uw eigen afmetingen zijn van belang voor de gewenste grootte van de bank. Heeft u lange benen dan is een diepere zit en een hogere rugleuning wellicht comfortabeler dan wanneer u korte benen heeft. Wat veelal voorkomt is dan de man langere benen heeft als de vrouw. Meubilex heeft diverse hoekbanken en banken welke in zitting aan te passen zijn. Tevens komt het veel voor dat de vrouw dan kiest voor losse rugkussens om de zitdiepte aan te passen op uw wensen. Wederom geldt hierin, twijfelt u, vraag onze medewerkers om advies.

Welke kleur past het best bij mij?

Kleuren maken je bank en bepalen je interieur. Als je een druk ingericht huis hebt kun je beter kiezen voor een rustige bank, bij voorkeur effen. Heb je een rustig ingericht huis dan kun je, als je dat wil, goed kiezen voor een bank met een wat heftiger dessin. praktische argumenten zijn dat je op donkere kleuren minder ziet dan op lichte, en een gemêleerde stof is nog beter. Kiest u voor een lichte stof dan raadt Meubilex u altijd aan om de stof te impregneren. Zo houdt u de stof vlekvrij en geniet u langer van uw mooie lichte bank. Kiest u voor een lichte kleur pu-leder, ook dan raden wij van Meubilex u aan gebruik te maken van pu-lederen behandelingsmiddelen zodat u het materiaal langer mooi en schoon houdt. Er is dus geen reden meer om niet voor een lichte bank te hoeven kiezen. Alhoewel een bank in de showroom goed bij de rest van de kleuren in je huis lijkt te passen, is het toch raadzaam om zoveel mogelijk van de kleuren uit de huis mee te nemen naar de showroom. Denk hierbij aan een staal van de gordijnen, een kleurkaart van de verf die je gebruikte, een stukje vloerbedekking of een restje behang. Meubilex biedt u tevens de mogelijkheid om een stukje van de stof online te bestellen waardoor u de stof thuis kunt bekijken en u vanuit uw luie stoel de juiste bank in de voor u juiste kleur kunt bestellen.

Materialen gebruikt voor banken en hoekbanken van Meubilex

Bij al onze banken, hoekbanken en leefhoeken zijn de dragende delen opgebouwd uit een beuken houten frame. Met betrekking tot de vering maken wij gebruik van de volgende veringen: No Sag (Engels voor ‘niet zakken’) No sag-veren zijn stalen golvende veren die met een machine in de diepte van de zitting zijn gezet op 5 cm van elkaar gespannen om een constante tegendruk te bieden aan de schuimvulling welke hierop ligt. Tevens maken wij gebruik van een boxspring vering (ook wel dubbele vering genoemd), zowel in de zitting als in het kussen zitten springveren (net als in een boxspringbed).

Naast de romp van een bank en de vering waar het kussen op steunt is uiteraard de schuimvulling zelf ook van groot belang om een optimaal zitcomfort te bieden. Voor onze hoekbanken en bankstellen gebruiken wij de volgende schuimvullingen. Koudschuim: De grondstof die voornamelijk het comfort bepaalt is polyurethaanfoam, ook wel koudschuim genoemd. Een eigenschap van polyurethaanfoam is dat het aanvankelijk in een nieuw zitmeubel nogal hard is. Deze hardheid daalt in gebruik met 10 à 20%. Dit hoogwaardige elastische product is zo ontwikkeld dat zij zich vrij langzaam en behoedzaam aan uw lichaam gaat aanpassen. Naargelang de frequentie van de gebruiksduur, temperatuur en lichaamsgewicht zal de aanpassingsduur gemiddeld 5 maanden vergen. Na deze eerste gebruiksperiode is het comfortniveau van koudschuim optimaal. Naast onze koudschuim vullingen maken wij tevens ook gebruik van polyetherschuim. Polyether schuim is in het begin een tamelijk stug materiaal, maar in het gebruik wordt het materiaal doorgaans wat soepeler. In het eerste half jaar verliest polyether schuim gemiddeld 15% van zijn hardheid. Hierdoor kan de stoffering gaan plooien. Niets om u zorgen over te maken, het is een natuurlijk gevolg van het gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *