Hoe herken je een goed bankstel?

leefhoek more blog uitgelichte afbeelding

Het uitzoeken van een nieuw bankstel kan best lastig zijn. Er zijn diverse opstellingen, materialen en stoffen dus waar moet je uit kiezen? Hoe herken je een goed bankstel? Meubilex geeft hier antwoord op.

Op de foto: leefhoek More en Peacock kussen

KWALITEITSKENMERKEN

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw bankstel? Het beoordelen van de kwaliteit van een bank zit hem in het bekijken van de buitenkant, maar vergeet ook niet om de stabiliteit van de bank te beoordelen. Maak van tevoren een lijstje met eisen waaraan het bankstel moet voldoen, hoe meer punten het bankstel scoort, hoe beter de bank aan jouw eisen voldoet. Enkele vragen die je jezelf moet afvragen zijn: welk type stof wil ik, wat voor kleur wil ik en voor wat voor design moet ik gaan? Denk ook na over hoe je het bankstel moet reinigen en onderhouden. En tot slot hoeveel geld je eraan uit wil geven. Houd er bijvoorbeeld ook rekening mee of je kinderen en/of huisdieren hebt. Test de bank goed uit in de winkel om te achterhalen of het bankstel de kwaliteit heeft die jij zoekt.

ZITCOMFORT

Het zitcomfort is ontzettend belangrijk van het bankstel. Let er bijvoorbeeld op dat de rugleuning niet te laag is en de bank te diep, waardoor je jouw knieën niet kunt buigen. Kies stevige kussens wanneer je gemakkelijk wilt gaan zitten en opstaan. Het juiste gebruik van koudschuim zorgt voor een optimaal zitcomfort. Hoogwaardig schuim behoudt na lange tijd zijn volume. Ook is het een afweging om te kijken of je de kussens kunt draaien, bij vlekken en/of kuilen kan dit erg handig zijn.

STOFFERING

Er zijn enkele factoren waarop je moet letten bij het kiezen van de stoffering. Niet elke stof of leer in jouw lievelingskleur is een juiste keuze. Let bijvoorbeeld ook op de straling van de zon door grote ramen. Dit vereist een grote lichtechtheid van de bekleding. Voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is het belangrijk om te kiezen voor onderhoudsarme en robuuste stofferingen. Tijdens diverse testen van de stof wordt er gelet op lichtechtheid, wrijfvastheid, pluisgedrag en schuurbestendigheid. Wens je een onverslijtbare stof? Dan kun je het beste gaan voor synthetische stoffen. Voor een soepele kwaliteit en uniek zitcomfort kun je het beste gaan voor wollen stoffen. Bij de keuze voor een leren bank kun je deze het beste om de vier tot zes maanden blijven behandelen voor eersteklas kwaliteit.

 

Geïnteresseerd in een kwalitatief goed bankstel? Bekijk hier leefhoek More. Deze bank is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en bestaat uit hoogwaardig koudschuim voor een uitmuntend zitcomfort. Stel jouw ideale bank zelf samen door middel van het koppelen van diverse elementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *