Hoe kies je de perfecte bank?

bank rodeo be pure home verkrijgbaar bij meubilex

HOE KIES JE DE PERFECTE BANK?

Je interieur is een weerspiegeling van wie jij bent. De kleuren welke je gebruikt in huis, het gebruik van accessoires en natuurlijk de bank geven aan hoe je als persoon bent en in welke omgeving jij het liefst jouw vrije tijd besteed. Het is daarom ontzettend belangrijk om een juiste keuze te maken bij de aanschaf van een bank. Welke vorm, hoe groot, welke materialen maar vooral ook welk zitcomfort. In deze blog gaan wij jou helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw ideale bank.

Elke woonsituatie is anders, daarom is het belangrijk om eerst te kijken naar de functie van de bank.
Vraag jezelf af: hoe zit ik het liefst op de bank en met wie? Zit ik graag rechtop of liever onderuitgezakt? Relax ik graag op een zachte zitting of heb ik liever meer steun? Ben ik alleen of zoeken we een bank voor het gehele gezin. Aan de hand van deze antwoorden is het een stuk makkelijker zoeken.

Tips:
– Heeft u een groot gezin en wilt u zoveel mogelijk zitruimte, dan is een U-bank de beste uitkomst.
– TRY BEFORE YOU BUY. Kom altijd een keertje langs om proef te zitten.

Grote Hoekbank More

Welke afmeting of opstelling past het beste?

Banken zijn er in alle afmetingen, maar hoe kies je nu de juiste voor in jouw huis? Welke bank het beste past in jouw interieur is afhankelijk van de ruimte, de gezinssamenstelling maar ook jouw/jullie levensstijl. Heb je een groot huishouden en zoek je een ruime hoekbank waar iedereen lekker op kan relaxen? Of ben je samen en heb je genoeg aan een 2- of 3-zits bank met eventueel zo’n hippe fauteuil waar je lekker een spannend boek in kunt lezen. Iedere levensstijl en iedere omgeving is anders, pas de bank daarop aan.

Er zijn in de winkel vele mogelijkheden als het gaat om het creëren van je eigen opstelling. Veel modellen zijn opgebouwd uit elementen in diverse afmetingen. Een grote leefhoek, een 3-zits bank of een kleine hoekopstelling, kies het model en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Tips:
– Meten is weten. In een (grote)winkel lijken bankstellen altijd kleiner dan in uw woning. Meet
daarom voor dat u gaat shoppen eerst uw ruimte op of neem een gedetailleerde tekening van uw
huiskamer mee.
– Heeft u een kleine woonkamer? Kies dan voor een model op pootjes. Daardoor loopt de vloer door en wordt de bank minder massief. Veel ruimtelijker dus.

Bank Rodeo Be Pure Home - verkrijgbaar bij Meubilex

Welke kleur past het best bij je interieur?

Ook wanneer het op kleur aankomt zijn er veel mogelijkheden. Ga je voor neutrale kleuren zoals grijs, bruin of wit. Pas je graag aardetinten toe zoals Taupe en leverkleuren. Of hou je meer van gewaagde kleuren zoals blauw, groen of rood. Of je nu kiest voor een subtiele kleur of een hippe blikvanger. De kleur moet in harmonie zijn met de rest van je interieur. Neem ook bij het kiezen van de juiste kleur de gezinssamenstelling mee. Hoe mooi wit ook kan zijn, ik zou het met 3 kinderen en een hond niet snel aanraden!

Tips:
– Bang om een trendkleur op de bank te kiezen? Kies een neutrale kleur en vul de bank dan met kussens in trendkleuren. Mocht je deze zat zijn dan zijn die makkelijker te vervangen.
– Neem kleuren vanuit huis mee. Heeft u nog een staal van de vloer, een stukje gordijn of een staal van de kleur op de muur. Neem zoveel mogelijk mee om in de winkel een goed beeld van het geheel te krijgen.

Hoekbank Yaught

Stel de bank samen zoals deze het beste bij jou/jullie past

Iedere huishouden is uniek zo ook ieder interieur. Met de banken van Meubilex kun je eindeloos variëren in stijl, formaat, opstelling en bekleding waardoor deze geheel naar je eigen smaak aan te passen is. Zo stel je zelf je ideale bank samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *