Hoe richt je een kleinere woonkamer in?

Hoe Richt Je Een Kleinere Woonkamer In

Het inrichten van een woonkamer is niet altijd even makkelijk. Dit komt omdat er ontzettend veel mogelijk is! Maar hoe richt je een kleinere woonkamer zo efficiënt mogelijk in? Met een beetje creativiteit kun je jouw kleine woonkamer inrichten, zodat hij groter oogt en er ook nog super gezellig uit ziet. Lees hier een aantal tips voor het inrichten van jouw woonkamer!

EEN LICHTE KAMER

Door het gebruik van lichte kleuren lijkt iedere ruimte een stuk groter dan hij in werkelijkheid is. Vooral een lichte kleur op je muur en vloer zorgt voor een ruimtelijk effect. Daarnaast reflecteert het zonlicht op een lichte kleur, een donkere kleur absorbeert het zonlicht. Maak je kamer dus niet té donker.

Maak één geheel van je woonkamer door grotere meubelen ook een lichte kleur te geven. Ben je bang dat je woning te licht wordt? Met accessoires kun je later nog veel kleur toevoegen aan jouw leefruimte. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een kleurrijk kussentje op de bank of een stoere lamp voor in de hoek van jouw woning.

Vloerlamp spotlight BePure

SHOP HIER >

Mason kussen sfeerfoto1

SHOP HIER >

Vloerkleed jute rond 2

SHOP HIER >

WERK DE HOOGTE IN

Een hoger plafond laat de kamer ook groter lijken, maar dit heb je vaak niet voor het zeggen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je plafond toch hoger te laten lijken. Kies voor meubels op pootjes. Doordat een meubelstuk op pootjes staan kun je de vloer zien, hierdoor oogt je kamer ruimtelijker. Probeer de hoogte in te werken. Kies bijvoorbeeld voor twee smalle hoge kasten in plaats van één brede kast. Hierdoor lijkt je plafond een stuk hoger en je leefruimte een stuk groter.

Silas Hoge Kast

SHOP HIER >

Chief Vakkenkast 2

SHOP HIER >

Ocassional bijzettafel 2

SHOP HIER >

VOEG ACCESSOIRES TOE

Met het toevoegen van accessoires kun je jouw woning extra gezellig aankleden en er een eigen draai aan geven. Een kleinere woonkamer betekent niet dat je concessies moet maken bij het kopen van accessoires. Zolang je woning maar geordend blijft. Je verzamelt al snel spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Als je al deze spullen los neerzet komt het al snel rommelig over. Ruim deze spullen daarom op in een leuke mand of opbergpot. Ook het ophangen van wanddecoratie kan een verrijking zijn voor jouw woning. Een spiegel aan jouw lege muur kan deze helemaal opfleuren! Accessoires zijn dus een echte finishing touch! Zorg er alleen voor dat het opgeruimd blijft.

Hala Opbergpot 2

SHOP HIER >

Gina Pot

SHOP HIER >

Lynn Mand Groot 1

SHOP HIER >

Zoek jij nieuwe meubelen voor jouw woonkamer? Op onze website hebben we nog veel items die geschikt zijn voor een kleinere woonkamer! Daarnaast is onze showroom, op afspraak, geopend! Maak een afspraak om te komen kijken bij ons in de showroom! Die kun je telefonisch (013 7200 722) of via de mailen (info@whoon.com) maken. Tot ziens!

2 reacties op “Hoe richt je een kleinere woonkamer in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *