Interieurtips: Welke kleurencombinaties passen bij jou?

Een nieuw interieur is vaak lastig te bepalen. Voor welke woonstijl ga je en welke kleurencombinaties passen bij jou? Niet voor niets gaan veel mensen voor witte muren, het brengt veel ruimte en rust in het interieur. Maar Meubilex heeft een paar tips waardoor je gemakkelijk kleurencombinaties kan maken die zorgen voor een mooie harmonie.

Sfeer Coffeetable Jafar
Coffeetable Jafar

Op de foto: Coffeetable Jafar

INTERIEURTIP 1

De 60/30/10 regel. Met deze regel zorg je voor de juiste balans in jouw leefomgeving. 60% bestaat uit een dominante kleur (bijvoorbeeld lichtgrijs of wit), 30% bestaat  uit een secundaire kleur (wellicht blauw) en de laatste 10% gebruik je om uit te pakken met een accentkleur, zoals mint of okergeel. Deze tip zal er altijd voor zorgen dat de juiste balans ontstaat. Ook kun je gemakkelijk je interieur een andere look geven door de accentkleur om de zoveel tijd te veranderen. Dit kun je doen door middel van woonaccessoires.

INTERIEURTIP 2

Nu de verhoudingen duidelijk zijn kun je na gaan denken over welk kleurenpalet bij jou past. Bedenk hierbij wat voor emoties de kleuren bij je oproepen. De een kan zich prettig voelen in een ruimte met donkere muren, maar voor de ander kan dit weer heel benauwend zijn. Over het algemeen geldt dat aardetinten voor rust zorgen en felle kleuren voor energie. Kies de kleur die voor jouw werkt en maak er gebruik van om van je huis een thuis te maken.

INTERIEURTIP 3

De meeste mensen kiezen een rustige look in huis. Niets is fijner dan na een lange dag werken languit op de bank te liggen in een rustig interieur. Dit kun je doen door kleuren te kiezen die naast elkaar liggen in de kleurencirkel. Een mooi voorbeeld is violet en blauw. Dit zorgt voor een harmonieus effect.

Guus pot voor plant
Luxurious dienblad met botanics bloem
Insect meubilex
Lola waxinelichthouder

Op de foto: Guus Pot voor Plant, Abbey Tree, Luxurious Dienblad Metaal Goud, Botanics Bloem in Glas Roze, Lola Waxinelichthouder

INTERIEURTIP 4

Ben jij meer een type die van een uitdaging houdt? Ga dan voor contrast in het interieur. Dit kun je doen door twee complementaire kleuren te kiezen uit de kleurencirkel.

INTERIEURTIP 5

Heb je een kleiner huis en wil je dit groter laken lijken? Ga dan met heldere kleuren aan de slag. Heldere kleuren laten namelijk de ruimte groter lijken. Laat de kleur van de muur terugkomen in de vloer. Hiermee creëer je een groot effect. Gaaf is Scandinavisch all white of kies een vloerkleed met hetzelfde kleuraccent.

INTERIEURTIP 6

Welk effect wil jij bereiken met jouw kleurkeuze? Een kleur met een koele ondertoon zoals lichtblauw creëert afstand, terwijl kleuren met een warme ondertoon zoals bordeaux juist meer sfeer en gezelligheid meebrengen.

 

Vind jij het lastig om de juiste kleurcombinaties te maken? Hopelijk heeft Meubilex je met deze tips al een eindje op weg gebracht. Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Dan helpen onze stylisten in onze winkel  je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *