Klein appartement inrichten: 5 tips

Blog Foto

Op de foto: Eetkamerstoel Elaine

Wil jij het maximale uit je interieur halen en woon je klein? Een klein huis of appartement inrichten kan een moeilijke klus zijn. je hebt misschien niet zoveel ruimte, maar dat wil niet zeggen dat je het niet leuk kan inrichten. Wij hebben hier 5 tips voor klein wonen. Lees gauw verder!

1. LICHT EN RUIMTE!

Licht creëert ruimte. Voldoende daglicht is erg belangrijk voor het groter laten lijken van een ruimte. Spiegels plaatsen tegenover ramen kan goed  helpen bij het optisch groter maken van een bepaalde ruimte. Doordat je een spiegel tegenover een raam plaatst weerkaatst het natuurlijke licht door je gehele ruimte. Heb je weinig ramen in je appartement? Dan kan je het beste lampen dichtbij de spiegels plaatsen. Het licht van de lamp wordt ook weerkaatst en daardoor oogt de kamer ruimer. Je kunt zowel een hanglamp als een bureaulamp gebruiken. Ook is het extra belangrijk om te kiezen voor lichte en heldere kleuren op de muren.

2. WERK IN DE HOOGTE   

Het inrichten van een klein appartement gaat moeilijk in de breedte door de beperkte ruimte. Je kan beter in de hoogte gaan werken dan in de breedte. Smalle, hoge opbergkasten zijn in dit geval de perfecte oplossing. Doordat ze een smalle en hoge vorm hebben, neemt het minder plaats in beslag en biedt het tegelijkertijd ook veel opbergruimte. Het ophangen van planken maakt het ook direct ruimtelijker. Ook andere meubelstukken die boven de grond staan/zweven, zijn ideaal voor een kleine ruimte.

Silas Hoge Kast
SHOP NU
Bergkast Sturdy Sfeerfoto
SHOP NU
Washington Small 4
SHOP NU
Stuff metalen kast mist 3
SHOP NU

 

3. GEBRUIK RONDE VORMEN

Appartementen en huizen zijn meestal vierkant van vorm. Door het aanbrengen van ronde vormen en lijnen kan je de ruimte ook al aantrekkelijker maken. Ronde bijzettafels of fauteuils zijn een goede oplossing. De ronde vormen maken het daarnaast ook gemakkelijker om je rondom de meubelstukken heen te bewegen. Je maakt de ruimte daardoor ook een stuk knusser. Voor de eethoek kun je bijv. een ronde eettafel kiezen en ronde vormen terug laten komen in je decoratie. Vervang de standaard rechthoekige spiegel door een spiegel met een ronde of ovale vorm. Denk vooral aan de lampen. Een lamp kan zelf ook al veel doen met je interieur. Je kan ook een ronde lamp neerhangen of plaatsen. Echter let op, creëer hierin wel een balans. Mix and match met diverse vormen voor een mooier geheel.

Bloom fauteuil fluweel zwart1
SHOP NU
Scoop Spiegel Zwart
SHOP NU
Salontafel Ted S
SHOP NU
Pottery Set
SHOP NU

4. ONGEBRUIKTE RUIMTES EN HOEKJES 

Iedereen heeft ongebruikte ruimtes en hoekjes in hun huis of appartement. Denk bijvoorbeeld aan een vensterbank die je misschien kunt gebruiken als een kleine werkruimte, of aan hoeken van de kamer waar je wellicht een hoekmeubel zou kunnen plaatsen. Door te brainstormen komen vaak de beste ideeën naar boven. Je kan ook een ingebouwde kast laten plaatsen in je muur. Zorg ervoor dat je de kleine ruimte die je hebt, optimaal kunt benutten.

5. VOLDOENDE OPBERGTUIMTE ONGEBRUIKTE RUIMTES EN HOEKJES 

Doordat je een kleine ruimte hebt is het moeilijk om alles altijd even netjes te houden. Zorg dat je veel opbergruimte creëert. Denk hierbij aan boekenkasten en/of hangplanken. Een kleine stijlvolle mand onder je bureau of kast kan jouw interieur ook al afmaken. Je kan je spullen in de manden opbergen en vervolgens schuif je de kleine stijlvolle mand weer terug onder je bureau of kast, zodat je je vrije ruimtes ook kan behouden.

KLEIN APPARTEMENT INRICHTEN BIJ MEUBILEX

Al genoeg inspiratie opgedaan? Dan wordt het nu tijd om te shoppen! Bij Meubilex kun jij jouw gehele interieur shoppen via de webshop of in onze showroom in Oisterwijk. Let er echter op dat niet alles wat online staat ook in de winkel ligt en andersom. Wil je een specifiek item eerst in het echt bekijken? Neem dan even contact met ons op om er zeker van te zijn dat dit item ook bij ons in de winkel ligt.

Wil je online jouw nieuwe spullen bestellen? Dan betaal je boven de 50 euro geen verzendkosten in Nederland en België (behalve op banken) én heb je de keuze om achteraf pas te betalen via Klarna. Zo kun jij eerst even kijken of jouw nieuwe items in het huidige interieur bij elkaar passen voordat jij ervoor betaalt.

Kom je liever winkelen? Bezoek dan onze showroom. Onze interieurstylisten staan van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar en ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend. Zien we je snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Whoon Oisterwijk 1000px

Je vertrouwde meubelwebshop Meubilex heet voortaan Whoon!
Je kunt onze vernieuwde voorraad zien op www.whoon.com
of in onze prachtige showroom in Oisterwijk.
Tot snel!