Nieuwe bank nodig?

Lederen lifestyle hoekbank

Nieuwe bank of hoekbank nodig?

Consumenten worden steeds kritischer wanneer het gaat om de aanschaf van een nieuwe bank of hoekbank. Een veel gehoorde klank uit de meubelbranche is dat de vraag naar mooie, natuurlijke materialen “met een verhaal” in sterke mate is toegenomen.

Nieuwe bank natuurlijke stof

Al sinds enkele jaren is men in de branche er zich van bewust dat de vraag naar zitmeubelen met een verwachte levensduur van ca. 20 jaar sterk is afgenomen en dat men liever na 5 tot 10 jaar over gaat tot vervanging van een bankstel of hoekbank.

In de combinatie van deze trends ligt een enorme uitdaging. Mooie natuurlijke materialen hebben doorgaans een hogere prijs dan goedkopere synthetische materialen. Het veranderde verwachtingspatroon wat de levensduur van een bank betreft vraagt daarentegen om een lagere kostprijs.

Steeds meer slagen slimme meubelfabrikanten er in om met de hierboven beschreven tegenstellingen mooie bankstellen te produceren die het probleemloos 10 jaar volhouden en waarbij men de keuze heeft uit talloze stoffen en leersoorten tegen een kostprijs die volledig aansluit bij het verwachtingspatroon van de consument.

Dream stofsoorten

In stoffen bankstellen en hoekbanken is momenteel een grote vraag naar materialen zoals katoen en linnen welke de betreffende meubelen een luxe uitstraling geven en een hoog zitcomfort bieden.

In leren hoekbanken, banken en fauteuils ziet men momenteel veel ruwe leersoorten, al dan niet voorzien van een waslaag. Ook de “afgedekte” leersoorten doen het nog altijd goed, waarin mooi rundleer wordt aangeboden met 5 jaar garantie tegen prijzen onder € 2000,00.

Sharp in leer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *