Stijlvol industrieel wonen doe je zo

stijlvol industrieel wonen

Ben jij helemaal weg van de industriële woonstijl? Industrieel wonen is begonnen als woontrend, maar is inmiddels uitgegroeid tot een woonstijl die niet meer weg te denken is. Een industriële woning is stoer, open, ruimtelijk en sfeervol. De stijl is gebaseerd op de oude fabrieksgebouwen. Vaak denk je dan ook aan een grote loft of een huis met grote open ruimtes en rauw afgewerkte muren. Maar deze stijl is volgens ons in elk huis te creëren. Meubilex laat je zien hoe je stijlvol industrieel kunt wonen!

fauteuil marc
DTP d bodhi
Eetkamerstoel Louix
Boston eettafel 3

Op de foto: Fauteuil Marc, Eetkamerstoel Louix, Boekenkast Fendy en DT – Boston

GREY, BLACK, ARMY GREEN & BROWN
Wanneer je graag industrieel wil wonen is het makkelijk om gebruik te maken van één basiskleur en vanuit daar te combineren met grijs- en bruintinten. Denk naast deze tinten ook aan zwart, wit en legergroen. In een industrieel interieur worden er voornamelijk donkere en natuurlijke basiskleuren gebruikt. Deze kleuren creëren een pure en rauwe uitstraling. De kleur grijs wordt vaak het meest gebruikt in een industrieel interieur. Dit is fijn want deze kleur is goed te combineren met andere kleuren. Plaats een grijze hoekbank als pronkstuk in jouw nieuwe interieur en je kan nog alle kanten op met de inrichting.

GO RAW!
In een industrieel interieur ligt de focus op de materialen metaal en staal. Dit zijn veelzijdige materialen die onmisbaar zijn in dit interieur. Naast deze stoere materialen komen leer en stoer hout ook veel voor. Vaak zien we metalen en stalen trappen, deuren, stoelpoten en tafelpoten. Combineer deze materialen samen met het hout en leer om warmte aan te brengen. Door de combinatie van al deze materialen krijgt je woonruimte een stijlvolle uitstraling met een rauwe afwerking.

Typerend voor een stijlvolle industriële woning zijn de betonnen vloeren, stalen deuren en bakstenen muren. De muur kun je schilderen, maar je mag hem ook vooral onafgewerkt houden voor de rauwe touch.

Hoekbank Country - Meubilex

LESS IS MORE
Bij een industrieel interieur geldt de regel: less is more. Hierbij moet je denken aan een beperkt aantal opvallende meubels die gelden als echte eye-catcher. Denk hierbij aan een mooie grote hoekbank of een stoere houten tafel met metalen poten. De focus mag hierbij liggen op onafgewerkte meubels. Gaten en structuurverschillen in het hout geeft net dat extra rauwe tintje. Naast deze meubels is het goed om producten te kiezen die optisch de ruimte groter maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasten of banken op hogere poten. Hierdoor lijkt je kamer ruimtelijker.

 

Wil jij stijlvol industrieel wonen? Meubilex heeft een grote collectie industriële meubels. Bekijk de collectie online of bezoek onze winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Whoon Oisterwijk 1000px

Je vertrouwde meubelwebshop Meubilex heet voortaan Whoon!
Je kunt onze vernieuwde voorraad zien op www.whoon.com
of in onze prachtige showroom in Oisterwijk.
Tot snel!