Tips en tricks voor een knusse woonkamer

tips en tricks voor een knusse woonkamer

Het is soms best lastig om een woonkamer knus te maken. Je brengt hier de meeste tijd in door en daarom wil je hem zo gezellig mogelijk maken, elk seizoen weer. In de zomer geniet je meer van lichte en luchtige ruimtes en in de koude, donkere maanden wil je zorgen voor extra warmte en gezelligheid. Misschien heb je al een duidelijk beeld voor je maar weet je nog niet hoe het moet of wellicht heb je nieuwe inspiratie nodig? Wij geven je een aantal tips en tricks om je woonkamer nog knusser te maken!

COMFORTABELE BANK

Het belangrijkste in de woonkamer is een fijne zithoek en een heerlijke comfortabele bank. Hier zit je gezellig samen bij elkaar met vrienden en familie. Een bank is hierdoor al snel het belangrijkste element in huis waar je veel gebruik van maakt. De perfecte bank of hoekbank kun je vullen met lekker veel kussens. Dit zorgt al snel voor een knus en gezellig gevoel in de woonkamer. Kies kussens in je eigen stijl, wensen en behoeften en kies vooral de juiste kleur, formaat en vorm. Mix and match met verschillende stoffen voor meer warmte en variatie. Denk ook goed na over de kleur. Deze moeten namelijk goed passen bij de rest van het interieur. Naast het kiezen van de juiste bank met kussens kun je ook kiezen voor een goed bijpassende comfortabele fauteuil om je zithoek helemaal af te maken.

By boo meubilex
sfeerfoto van deze totem kandelaar
Een mooie sfeerfoto van deze zwarte metalen surround kaarsenstandaard
3 mooie stardust waxinelichtjes verkrijgbaar bij meubilex

Op de foto: Sunset tafellamp, Surround kaarsenstandaard, Totum kandelaar en Stardust waxine lichtjes

HEERLIJKE PLAIDS, KUSSENS EN KLEDEN

We noemden het net al even, kussens. Door het toevoegen van textiel kun je de sfeer in de woonkamer al snel veranderen. Een warm plaid, kussens en een gezellig vloerkleed kunnen al snel voor een grote verandering zorgen. Een groot voordeel is dat je deze elementen gemakkelijk kunt vervangen of aanpassen. In de winter kies je misschien een mooi wollig en pluizig vloerkleed, dikkere plaids en warm kleurige kussens en in de zomer kies je veel voor linnen en luchtig katoen. Je kunt alles bewaren voor het volgende seizoen dat eraan komt!

WARME KLEUREN

Kleur is essentieel voor het creëren van de juiste knusse sfeer in je woonkamer. Het ruimtegevoel wordt bepaald en je geeft er een persoonlijk tintje aan. Let er wel op dat bepaalde kleuren de woonkamer kleiner doen lijken. Andere kleuren kunnen er juist weer voor zorgen dat de kamer groter en lichter lijkt. Een knusse woonkamer verkrijg je met een warm kleurenpalet. Ga voor neutrale tinten als bruin, beige, oranje en paarstinten. Vul het aan met warme metallics.

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk alle woonaccessoires van Meubilex om jouw huis helemaal af te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *