Tips voor een Scandinavisch industrieel interieur

Scandinavisch Industrieel Interieur

Heb jij een brede smaak wat betreft interieurstijlen? Dan kan het soms lastig zijn om keuzes te maken voor jouw interieur. Soms moet je het maar net treffen dat alles wat je mooi vindt ook allemaal goed bij elkaar staat. Gelukkig is het combineren van verschillende woonstijlen helemaal van nu. Een populaire combinatie van woonstijlen is de mix tussen Scandinavisch en industrieel. Hierbij zoek je robuuste onbewerkte producten op, maar streef je naar de neutrale basis van een Scandinavische woonstijl. In deze blog geven we je enkele tips voor het creëren van een Scandinavisch industrieel interieur. 

INDUSTRIËLE WOONSTIJL

Een industrieel interieur kenmerkt zich door robuuste vormen en onbewerkte materialen. Denk hierbij aan beton, hout en metaal in combinatie met de donkere kleuren van deze materialen. Een industrieel interieur is een woonstijl die we nu al enige tijd in veel interieurs terugzien en ook als een van de favoriete woonstijlen wordt bestempeld. Wij zien deze woonstijl niet zo snel weer verdwijnen en dat maakt de industriële items enigszins tijdloos. Zeker omdat je deze stijl heel gemakkelijk met andere stijlen kan combineren. Denk aan een botanisch interieur, een landelijk interieur, maar dus ook een Scandinavisch interieur.

SCANDINAVISCHE WOONSTIJL

Een Scandinavisch interieur is zo ongeveer het tegenovergestelde van een industrieel interieur. Het is licht, ruimtelijk en subtiel. Stoelen met slanke poten, veel wit of pasteltinten, strak maar toch warm. Deze elementen omvatten de Scandinavische stijl in een notendop.

COMBINEREN VAN DE INDUSTRIËLE EN SCANDINAVISCHE WOONSTIJL

In eerste instantie zou je niet verwachten dat deze twee stijlen te combineren zijn, omdat ze juist het tegenovergestelde van elkaar zijn. Desondanks is het juist heel makkelijk om deze twee stijlen met elkaar te combineren. Ze hebben namelijk ook het een en ander met elkaar gemeen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout en toch ook het minimalistische. Beide stijlen bevatten niet te veel poespas. Daarnaast is de basis kleur van beide stijlen vaak wit, zwart, grijs en bruin. Bij het Scandinavische interieur wordt dit echter vaak gecombineerd met zachte pasteltinten. Deze kleuren vind je over het algemeen niet snel terug in een industrieel interieur.

KLEUREN

In een Industrieel Scandinavisch interieur ontkom je niet aan de kleur zwart in combinatie met hout. Om juist wel die frisse look te behouden van een Scandinavisch interieur is het wel aan te raden om in ieder geval wit in het interieur te betrekken. Dit betekent niet dat al jouw muren per se wit moeten zijn, dit kan ook terugkomen in de woonaccessoires. Bijvoorbeeld in onderstaande producten:

EETHOEK

Er zijn twee manieren om deze stijlen met elkaar te mixen tot een rustig, maar stoer geheel in jouw eethoek. Ga voor een donkere industriële basis en voeg hier een Scandinavische touch aan toe. Denk hierbij aan een robuuste tafel in combinatie met subtiele lichte stoelen met dunne poten. Of kies voor verschillende soorten stoelen voor een speels effect, zoals verschillende krukjes tussendoor.

Of doe het juist andersom. Kies als basis een subtiele tafel, maar match het met leren robuuste industriële stoelen.

Skip Stoel 1
SHOP NU
Rocket 1
SHOP NU
Dt Strong Round Spider 150 Cm 1
SHOP NU
blanco eettafel2
SHOP NU

STOERE LEREN BANK OF FAUTEUIL

Een leren bank of fauteuil is echt typisch voor een industriële woonstijl. Het is stoer en geeft vaak een geleefde indruk. Door te kiezen voor een eenvoudige lichte salontafel en strakke of warme woonaccessoires breng je beide stijlen weer met elkaar in balans.

hoekbank Rodeo Chaise Longue Links Cognac
SHOP NU
Dolly Kussen
SHOP NU
Mesa salontafelset
SHOP NU
Draaifauteuil Vinny
SHOP NU

OPEN KASTEN

Onderstaande kasten zijn dé perfecte items voor een Scandinavisch industrieel interieur. De openheid van de kast accentueert de ruimtelijkheid van de Scandinavische woonstijl, terwijl het materiaal exact matcht met de industriële woonstijl. Enerzijds stoer en robuust en anderzijds minimalistisch en ruimtelijk. We hebben meer van dit soort kasten, dus bekijk ook zeker eens de rest van de collectie kasten.

Indi 2
SHOP NU
Display 2
BEKIJK HIER
Oakland 2
SHOP NU
Meidenkast 2
SHOP NU

SCANDINAVISCH INDUSTRIEEL INTERIEUR BESTELLEN BIJ MEUBILEX

Bij Meubilex hebben we tal van producten die aansluiten bij een Scandinavisch industrieel interieur. Bekijk naast deze blog dus zeker ook de rest van de collectie. Heb je al gevonden wat je wil hebben? Dan is het uiteraard ook mogelijk om via de webshop een bestelling te plaatsen.

Let er op dat er op de webshop qua tafels en banken een beperkte collectie online staat. Bij Meubilex kun je namelijk zelf jouw eettafel en bank samenstellen samen met een van onze interieurstylisten. Zo kun je voor jouw nieuwe bank kiezen uit 700 verschillende stoffen en kleuren. Er is dus veel meer mogelijk!

Bestel jij jouw items voor een Scandinavisch industrieel interieur online? Dan heb je de keuze om achteraf via Klarna te betalen. Dan betaal je pas zodra je bestelling in huis is. Net zo makkelijk toch?

SCANDINAVISCH INDUSTRIEEL INTERIEUR KOPEN IN OISTERWIJK

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw interieur in deze stijl? De interieurstylisten in onze showroom in Oisterwijk helpen je graag met het uitzoeken van jouw favoriete items die aansluiten bij wat jij voor ogen hebt. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en elke eerste zondag van de maand kun je nog eens extra bij ons shoppen. In onze winkel nemen we de tijd voor jou bij het uitzoeken van jouw nieuwe interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *