Top 5: hal en gang decoratie en ideeën

Hal Ideeen En Gang Decoratie

De hal is de entree van jouw huis en dus de plek waar mensen als allereerste binnenkomen als ze jouw huis betreden. Dit maakt het dé plek om een goede eerste indruk achter te laten.  

Juist een gang kan soms lastig zijn om in te richten, omdat je vaak niet heel veel ruimte hebt om veel spullen neer te zetten. Er is echter meer mogelijk dan je denkt. Wij geven je in deze blog daarom enkele tips en inspiratie voor het inrichten van jouw gang.

De gang is een van de laatste plekken waar we aan denken of aan toe komen als we het hebben over het inrichten van je huis. Juist de gang kun je voorzien van een fijne sfeer, zodat je al direct een warme binnenkomst creëert. Wij hebben onze top 5 items voor je op een rijtje gezet voor het stijlen van een gang of hal, om je een aantal ideeën te geven van wat er wel mogelijk is in deze kleine ruimte.

Houten Kast Z N

1. KASTEN

Zorg er allereerst voor dat je gang praktisch is en mooi opgeruimd. Een overvolle gang waar schoenen rondslingeren en de kapstok volhangt met jassen voor het gehele jaar, zorgt niet voor een goede eerste indruk van jouw huis. Het oogt rommelig, waar ruimte al enigszins beperkt is. Is jouw hal ruim genoeg voor een mooie kast? Berg jouw spullen hier dan netjes in op. Denk aan sjaals, schoenen, jassen en tassen. Kasten van Meubilex zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en kleuren. Voor iedere stijl hebben wij een passende kast in de collectie.

Niet zo veel ruimte in de gang voor een grote kast? Wij hebben ook kleinere of smallere kasten in ons assortiment, zoals de kast in onderstaande afbeelding. In deze kast heb je in ieder geval genoeg ruimte om jouw sjaals, mutsen en tassen op te bergen. De winter- en zomer jassen kun je dan bijvoorbeeld op zolder bewaren om een overvolle kapstok te voorkomen. De kast is in meerdere varianten verkrijgbaar.

2. SPIEGEL IN DE GANG

Een spiegel mag niet ontbreken in jouw gang. Een spiegel is niet alleen praktisch in de gang, maar het staat ook gewoon heel mooi. Zeker bij een kleine hal kan een spiegel de ruimte optisch groter laten lijken. Bij Meubilex hebben we een groot aanbod spiegels in het assortiment in allerlei vormen en stijlen. Zo kun je kiezen voor een mooie ronde spiegel of juist een grote lange spiegel. Mocht je er ruimte voor hebben, dan zou je tegen of onder de spiegel ook nog een subtiele sidetable kunnen plaatsen. De sidetable kun je natuurlijk weer voorzien van mooie woonaccessoires.

Slender
Shift 1

3. FOTOLIJSTEN

Foto’s van jouw mooiste herinneringen geven een leuke persoonlijke touch aan jouw gang. Een wand vol met mooie fotolijsten gevuld met jouw meest waardevolle momenten zorgt bovendien voor een warme binnenkomst. Voor een leuk speels effect zou je verschillende soorten fotolijsten naast en onder elkaar op kunnen hangen, of juist op een sidetable kunnen zetten. Bekijk onze fotolijsten.

4. WANDDECORATIE

Weinig ruimte om iets neer te zetten, maar wel een kale muur waar je tegen aan kijkt? Dan is wanddecoratie perfect om jouw hal van meer sfeer te voorzien. Waar we het net al kort hadden over fotolijstjes, zijn andere soorten wanddecoratie ook een optie om jouw wand op te fleuren. Denk hierbij aan wandkleden, schilderijen, posters en wandplanken. Bij Meubilex kun je ook wandplanken kopen inclusief kapstok. Multifunctioneel dus! Wandplanken kun je weer voorzien van leuke woonaccessoires.

Wandrek Set Van Twee 2
Unbeleafable hanglamp

5. VERLICHTING

Een mooie hanglamp doet natuurlijk ook wonderen voor de sfeer van jouw hal. Heb je een mooi hoog plafond, dan is een waterval hanglamp een ware eyecatcher. Maar ook wandlampen of hanglampen die net even wat anders zijn dan de meeste standaard lampen kunnen een unieke sfeer overbrengen aan jouw gang. Denk bijvoorbeeld aan de unbeleafable hanglamp zoals op de foto weergegeven. Wil je graag een botanische look creëren in jouw gang, dan past deze lamp perfect. Zet een paar plantjes neer en wat andere gouden accessoires en voilà.

Bij Meubilex hebben we verschillende soorten verlichting. Van hanglampen, vloerlampen en wandlampen tot tafellampen.

KLEINE GANG INRICHTEN

Een kleine gang inrichten kan een uitdaging zijn, omdat we wat beperkt zijn in ruimte om spullen neer te zetten. Hieronder benoemen we enkele tips en ideeën voor het inrichten van een kleine gang.

LICHTE KLEUREN

Een lichte hal doet wonderen voor een kleine ruimte. Donkere muren zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt dat de muren meer op je af komen. Ga je bijvoorbeeld voor een spierwitte hal, dan oogt de ruimte niet alleen fris, maar het geeft ook een ruimtelijk gevoel. Qua accessoires zou je daarentegen weer meer kleur kunnen gebruiken om de ruimte meer gezelligheid mee te geven. Pasteltinten zijn ook perfect voor het groter laten lijken van een hal.

SPIEGELS

Zoals hierboven al benoemd, zorgen spiegels voor een ruimtelijkere uitstraling. Hierbij hoef je niet direct een enorme spiegel neer te zetten. Heb je plek voor een kleine spiegel, dan helpt dat ook al iets in het optisch creëren van meer ruimte in een kleine ruimte.

NIET TE VEEL KLEINE ACCESSOIRES

Houdt het bij een kleine gang rustig qua accessoires. Voorkom dat de ruimte rommelig wordt, want zo oogt de ruimte nog kleiner. Bekijk al onze woonaccessoires.

BENUT DE HOOGTE EN DE LENGTE

Moet je een smalle gang inrichten? Benut dan de hoogte om jouw spullen te ordenen of jouw decoratie neer te zetten. Denk aan wandplanken en hoge kasten. Kijk je aan het einde van jouw gang tegen een kale wand aan? Dan is dat de perfecte plek om een mooie eyecatcher neer te zetten. Denk aan een mooie vaas met kunstbloemen, fotolijsten of een mooi beeld.

 

INTERIEURSTIJLEN VOOR JE GANG DECORATIE

Een gang kun je inrichten in allerlei verschillende stijlen. Zorg ervoor dat de stijl van je gang wel aansluit bij de rest van het huis, zodat het één geheel vormt. Wij hebben enkele populaire stijlen voor de gang voor je op een rijtje gezet:

KLASSIEKE GANG

Ga je voor een klassieke gang? Kies dan voor een combinatie van houten meubels, organische vormen en warme kleuren. Een mooi smal vintage vloerkleed accentueert ook mooi de lengte van de gang.

INDUSTRIËLE GANG

Heb je een stoere industriële stijl in huis, dan kan dat gemakkelijk doorgetrokken worden in de gang. Robuuste houten meubels in combinatie met staal, typeert de industriële stijl. Ook een schilderij of wandkleed in industriële stijl zorgt voor deze stoere look. Bij Meubilex hebben we tal van meubels en accessoires die passen bij deze stijl.

BOTANISCHE HAL

Een botanische stijl staat in het teken van mooie natuurlijke materialen en vooral veel planten. Hierbij kan je los gaan met potten, doorleefde materialen en de kleur groen. Houd hierbij de basis rustig, om overzicht in de gang te behouden.

MINIMALISTISCHE GANG

Een minimalistische gang straalt eenvoud uit en oogt over het algemeen heel fris. Less is more wat deze stijl betreft. Houdt het subtiel door te kiezen voor een monochroom kleurenpalet en kies voor niet te veel, maar bovenal simpele woonaccessoires.

GANG DECORATIE SHOPPEN BIJ MEUBILEX

Ben je op zoek naar meubels en decoratie voor jouw gang? Vergeet dan ook zeker niet om de gehele collectie te bekijken op de website. Of kom gezellig bij ons woonshoppen in de showroom in Oisterwijk. Hier ben je van harte welkom om verdere inspiratie op te doen voor jouw hal. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en iedere eerste zondag van de maand. Zien we je snel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *