Eclectisch interieur: persoonlijk en authentiek

Eclectisch Interieur

Je hebt er vast al weleens van gehoord, eclectisch wonen. Maar wat houdt deze woonstijl nu eigenlijk in? We vertellen jou in deze woonblog graag alles over deze woonstijl en hoe je het kan toepassen in jouw woning! Lees je mee?

WAT IS EEN ECLECTISCH INTERIEUR?

Bij een eclectische woonstijl worden de beste stijlelementen uit voorgaande stijlperiodes met elkaar samengevoegd. Het is dus op zichzelf geen echte woonstijl, maar een combinatie van voorgaande woonstijlen. Sommige stijlelementen blijven mooi en behouden ook hun waarde in jouw woning. Om deze reden blijven bepaalde trends of meubelen terugkomen of gaan zelfs helemaal niet meer weg uit jouw interieur.

Het verzamelen van spullen uit voorgaande periodes geeft ook een stukje karakter aan jouw interieur, aangezien ieder meubelstuk of woonaccessoire een eigen verhaal vertelt. In combinatie met de trend van duurzaamheid en het hergebruiken van spullen, maakt het dat eclectisch wonen een veel toegepaste trend is in menig huishouden.

Eclectisch Interieur Met Bloemen Fauteuil
Eclectisch Interieur Met Bloemen Fauteuil Vogue

COMBINATIE VAN STIJLEN EN MATERIALEN

De trend eclectisch houdt het volgende in: verschillende woonstijlen worden met elkaar gecombineerd tot één geheel. De stijl wordt beïnvloed door hoe wij wonen en wat we mooi en belangrijk vinden. Nieuw design met vintage elementen worden gecombineerd of denk aan tweede hands objecten naast erfstukken en souvenirs.

Verschillende patronen, materialen en kleuren worden gecombineerd en stijlvast hoeft het zeker niet te zijn als het gaat om eclectisch wonen. Jij hebt alles met zorg uitgekozen dus jij bepaalt de look and feel van jouw woonruimtes. Er is dus geen goed of fout, omdat het geen vaste woonstijl is maar een combinatie van diverse woonstijlen.

Desalniettemin kan het soms wel lastig zijn om alle verschillende items op de juiste manier te stijlen. Een eclectisch interieur wil namelijk niet zeggen dat alle diverse stijlen en patronen ook mooi zijn bij elkaar. Eclectisch betekent namelijk ook het subtiel combineren van meubelstukken in combinatie met accessoires. Een eclectisch interieur is dus geen stijl om jouw verzamelwoede achter te verstoppen. Bewaar spullen die je liever uit het zicht hebt eerder in een kast, zoals één van onderstaande kasten bijvoorbeeld.

Odd Vitrinekast 1

SHOP HIER >

Houten Kast N 4

SHOP HIER >

Chill B 1

SHOP HIER >

DE BASIS VAN EEN ECLECTISCH INTERIEUR

De basis van jouw interieur heb jij ook helemaal zelf in de hand. Ga je voor een witte basis dat helemaal opgeleefd wordt door jouw unieke meubels en accessoires? Of wil je in de basis al wat meer kleur naar voren brengen? Het kan allemaal bij eclectisch wonen. Let er echter wel op dat het niet te druk wordt, omdat je al combineert met diverse stijlen, kleuren, materialen en ook patronen en prints.

PRINTJES EN DIVERSE PATRONEN

Hierboven hadden we het kort al over prints en patronen, want deze vormen een belangrijk onderdeel binnen het eclectisch wonen. In een eclectisch interieur worden namelijk verschillende prints met elkaar gecombineerd, wat je in de meeste woonstijlen niet zo snel terug ziet komen. Het kan namelijk druk worden als je iets te veel verschillende opvallende patronen in huis verweeft, echter in de juiste accessoires komt het super goed tot zijn recht! Denk aan vloerkleden, sierkussens en plaids. Door je basis rustig te houden, komen deze prints extra goed tot uitdrukking in jouw woning.

Dax Groen

SHOP HIER >

Kussen Udim

SHOP HIER >

Cushion Beige

SHOP HIER >

Plaid Knitted C 1

SHOP HIER >

Mason vloerkleed 200 x 300 3

SHOP HIER >

Vloerkleed Sultan

SHOP HIER >

KUNSTWERKEN

Mooie kunstwerken mogen ook absoluut niet ontbreken in een eclectisch interieur. Ga bijvoorbeeld zelf eens creatief aan de gang en creëer jouw eigen kunst, ga op zoek naar unieke kunststukken of koop het gewoon in de winkel of online. Bij Meubilex hebben we diverse wanddecoratie die gegarandeerd voor meer sfeer in huis zorgen. Bekijk de selectie hieronder, maar vergeet ook zeker niet de rest van de collectie wanddecoratie te bekijken!

Hanging Circles Black

SHOP HIER >

Botanical Green

SHOP HIER >

Shells Peach

SHOP HIER >

ECLECTISCH WONEN

Eclectisch wonen is een interieur met bezieling. De woonruimtes zijn intiem en zwaar of juist ruimtelijk en licht. Verzadigde kleuren als burgundy, paars, indigo blauw en groen geven een rijk en warm gevoel. Houdt het rustig door middel van raamdecoratie in één kleur. De focus moet gaan naar de meubelstukken en woonaccessoires met een uniek karakter. Creëer een interieur met bezieling door de combinatie van Perzische tapijten, Noord-Afrikaanse kelims, rijke etnische prints, klassieke strepen en ruiten en gebreide kussens. Alles mag en kan, zolang jij je er goed bij voelt. Warme metalen als messing en koper, handgeblazen glas en leer zorgen voor een prachtige sfeer.

ECLECTISCH INTERIEUR SHOPPEN BIJ MEUBILEX

Een eclectisch interieur past uitstekend bij mensen die zichzelf niet graag in een hokje plaatsen en hun eigen persoonlijkheid tot uitdrukking willen brengen in hun interieur. Jij weet dus zelf het allerbeste wat wel en niet bij jou en jouw interieur past. Heb je bij bepaalde ruimtes of producten toch nog hulp nodig? Dan staan onze interieurstylistes van maandag tot en met zaterdag voor jou klaar in onze showroom in Oisterwijk. Ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend.

Je kunt bij Meubilex terecht voor woonaccessoires en meubels in diverse stijlen, dus schroom niet om ook de rest van onze collectie te bekijken! Combineer deze items met jouw persoonlijke herinneringen in de vorm van foto’s, souvenirs of bijvoorbeeld jouw favoriete boeken en jouw eclectische woonstijl komt zo vanzelf tot uitdrukking in jouw interieur. Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Meubilex heeft veel producten in haar assortiment waarmee je flink kunt stylen en variëren. Bekijk onze woonaccessoiresvloerkleden en klein meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *