Trend eclectisch

woonstijl uitgelicht

Je hebt er vast al weleens van gehoord, eclectisch wonen. Maar wat houdt deze trend nu eigenlijk in? Het is een ontzettend populaire woonstijl. Via Instagram, blogs en internet ontdekken we de wereld en komen we in aanraking met mooie culturen, verre bestemmingen en tropische en/of exotische producten. Al deze belevingen komen tot ons en hierdoor raken we ontzettend geïnspireerd. Of het nu gaat om tropische vakantiebestemmingen, de laatste woontrend, nieuwe smaken of verrassende interieurs, de ideeën komen overal vandaan. Mix and match!

woonstijl1
woonstijl2

Op de foto: Bank Rodeo Velvet, Fauteuil Vogue en Vogue kussens

De trend

De trend eclectisch houdt het volgende in: verschillende woonstijlen worden met elkaar gecombineerd tot één geheel. De ervaringen die hiervoor zijn beschreven beïnvloeden hoe wij wonen en wat we mooi en belangrijk vinden. Hoe we ons huis inrichten is een gevolg van al deze inspiratie. Nieuw design met vintage elementen worden gecombineerd of denk aan 2de hands objecten naast erfstukken en souvenirs. Ieder item heeft zijn eigen verhaal en heeft zijn eigen waarde. Verschillende patronen en kleuren worden gecombineerd en stijlvast hoeft het zeker niet te zijn. Jij hebt alles met zorg uitgekozen dus jij bepaald de look and feel van jouw woonruimtes.

Eclectisch wonen

Eclectisch wonen is een interieur met bezieling. De woonruimtes zijn intiem en zwaar of juist ruimtelijk en licht. Verzadigde kleuren als burgundy, paars, indigo blauw en groen geven een rijk en warm gevoel. Houdt het rustig door middel van raamdecoratie in één kleur. De focus moet gaan naar de statements aan dessins. Creëer een interieur met bezieling door de combinatie van Perzische tapijten, Noord-Afrikaanse kelims, rijke etnische prints, klassieke strepen en ruiten en gebreide kussens. Alles mag en kan, zolang jij je er goed bij voelt. Warme metalen als messing en koper, handgeblazen glas en leer zorgen voor een paleisje.

woonstijl3
woonstijl4

Op de foto: Hoekbank Lucas, Stool Cherry Jungle

 

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Meubilex heeft veel producten in haar assortiment waarmee je flink kunt stylen en variëren. Bekijk onze woonaccessoires, vloerkleden en klein meubelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *