Wat voor interieur past bij jouw karakter?

Uitgelichte afbeelding karakter interieur

Er zijn ontzettend veel interieurstijlen te ontdekken, maar welk interieur past bij jouw karakter? Een grote invloed op het kiezen van jouw interieur is kleur. Zo draagt de een liever alleen maar zwart en zal de ander nooit de kleur rood dragen. Zo blijven veel mensen ook trouw aan hun lievelingskleur. Deze lievelingskleur is ideaal voor het interieur omdat je hier de meeste tijd in doorbrengt. Meubilex geeft je kleuradvies voor jouw interieur!

Interieur grijs 1
Interieur rood 1

Op de foto: Hoekbank Lucas, Kussen Glory, Kussen Loïs, Kussen Square Curry, Kussen Spencer Old Pink en Rodeo serie.

ROOD INTERIEUR

Rood is een krachtige en dominante kleur. Het is de kleur van vuur, liefde, het leven en van gevaar. Mensen die neigen naar een rood interieur zijn impulsief, opwindend en energiek. Ze zijn ambitieus en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Rood is een spannende kleur voor in het interieur. Één muur is waarschijnlijk al genoeg voor een spetterend effect. Het is een warme kleur en intens. Gebruik geen overdaad aan de kleur rood. Het kan al snel op je afkomen. Combineer deze kleur dan ook met rustige basiskleuren.

GRIJS INTERIEUR

Grijs is een flexibele kleur, het past zich aan bij andere kleuren in de ruimte en is daarom een goede basiskleur voor elk interieur. Mensen met een voorliefde voor grijs zijn vaak individualistisch ingesteld en laten zich niet snel betrekken in conflicten. Evenwichtig, efficiënt en ingetogen zijn kenmerken van het karakter. Kies voor zachtgrijs voor een mooi alternatief op het gebruikelijke wit.  Je kunt al snel een stoerder effect creëren door donkergrijs te kiezen. Mooie varianten op grijs zijn lime – of olijfgroen. Deze kleuren zorgen voor rust in het interieur.

GEEL INTERIEUR

Geel is een opvallende en stralende kleur. Geel symboliseert de zon en positief denken. Mensen die gevoelsmatig voor deze kleur kiezen zijn veelal creatief, actief en communicatief. Ze zijn spontaan en optimistisch. Kies voor de kleur geel wanneer je een kale ruimte hebt, de kleur zal deze ruimte in één klap opvrolijken. Wil je meer rust en een mediterrane sfeer? Ga dan voor een okertint in combinatie met terra rood of azuurblauw.

WIT INTERIEUR

Wit staat voor puur en eenvoud. Het geeft veel nuance en is subtiel. Wit in het interieur creëert ruimte en mogelijkheden. Het is een uitstekende basiskleur voor elk interieur. Mensen met een voorliefde voor een wit interieur zijn optimistisch en hebben een oprechte persoonlijkheid. Wit in combinatie met warme materialen zorgen voor een fijne sfeer. Kies hierbij voor houten vloeren, uitnodigende meubels en stoffering in verschillende wittinten.

Interieur blauw 1
Interieur lichtblauw 1
Interieur groen
Interieur bruin

Op de foto: Mila kussen, Sala kussen, Shapes kandelaarSurround kaarsenstandaard, Kussen Vogue fluweel en Chain dubbele spiegel

Bruin INTERIEUR

Bruin is een uitgesproken basiskleur: natuurlijk, neutraal en sfeervol. Bruintinten houden mensen met beide benen op de grond en zorgen voor rust en evenwicht in het interieur. De basis voor een warme en natuurlijke sfeer creëer je door bruine-, naturel- en crème kleuren. Een down-to-earth interieur in combinatie met accenten van fris limegroen, oker geel of vrolijk oranje zijn goede combinaties voor mensen met een voorliefde voor deze kleur.

Blauw INTERIEUR

Blauw wordt in de psychologie gezien als de kleur van de hemel en de zee. In het interieur zorgt blauw voor een frisse en koele uitstraling. Het is een kleur die kalmerend werkt. Probeer blauw daarom ook in de badkamer of in een studeerkamer. Het is een kleur die voor rust zorgt en helpt orde te scheppen.

Groen INTERIEUR

Groen is een natuurlijke kleur. Het heeft een kalmerend effect op lichaam en geest en staat voor toewijding, wijsheid en inzicht. In het interieur is groen niet weg te denken, een kamer zonder groentinten oogt al snel wat saai. Kies daarom voor accenten zoals blauw en gebruik rvs of natuursteen voor een mooie combinatie met de kleur groen. Gebruik groen in de keuken, werkkamer of slaapkamer vanwege de rust en kalmte die de kleur brengt.

e039020f 9131 47c2 829d 470b2544208d
b02e69ec e937 420b 81f8 69826a6d5429

Op zoek naar een mooi interieur? Bekijk hier onze collectie hoekbanken. Shop online of kom langs in onze winkel in Oisterwijk waar wij je van professioneel advies kunnen voorzien.

Een reactie op “Wat voor interieur past bij jouw karakter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *