Toont alle 5 resultaten

Vloerkleden

De collectie vloerkleden van Meubilex varieert van jute kleden, ronde kleden met patronen, wollen kleden, Perzische kleden, vintage kleden of kleden met mooie patronen. Er is voor ieder wat wils, dus kies jouw favoriet!

VLOERKLEED KOPEN? ZO MAAK JE DE BESTE KEUZE

Een vloerkleed heeft niet enkel als functie om de ruimte aan te kleden. Het zorgt ook voor heerlijke warme voeten en het verbinden van meubelstukken. Er is echter zoveel keuze in soorten en maten vloerkleden, dus waar moet jij op letten bij het kopen van een vloerkleed? Wij geven je enkele tips!

Kies de plaats van het vloerkleed

Een vloerkleed kun je op diverse plekken in huis leggen. Uiteraard in je woonkamer onder de bank, op je slaapkamer en zelfs in de badkamer kun je een hoop vloerkleden toepassen. Bepaal allereerst de plek van jouw vloerkleed. Afhankelijk van de plek zijn sommige vloerkleden geschikt of juist minder geschikt voor die specifieke ruimte. Een natuurlijk vloerkleed kan bijvoorbeeld wat minder goed het vocht van een badkamer verdragen.

Bepaal de grootte

Door middel van een vloerkleed kun je een bepaalde ruimte afscheiden van een andere ruimte of juist één geheel creëren door het verbinden van diverse meubels. Twijfel je over de grootte van een vloerkleed? Meet altijd de plek op waar het vloerkleed komt te liggen. Leg er desnoods kranten neer om te zien welke maat jou het beste bevalt. Komt jouw nieuwe vloerkleed onder de hoekbank te liggen? Zorg dan dat het kleed 30 centimeter groter is dan de bank. Zo kun je aan beide kanten 15 centimeter van het kleed onder de bank leggen, wat ervoor zorgt dat de zithoek één geheel vormt.

Kleur en materiaal kiezen

Ga je voor een hoogpolig vloerkleed of een laagpolig vloerkleed? Heb je last van allergieën of wordt er vaak met schoenen op het vloerkleed gelopen? Dit soort factoren spelen allemaal mee in de keuze van de kleur en het materiaal van jouw nieuwe vloerkleed. Hoe lichter het kleed, hoe besmettelijker voor huisdieren, kleine kinderen, vuile schoenen en het knoeien van eten. Een lichter vloerkleed past mogelijk beter op de slaapkamer, waar jij grotendeels op sokken of blote voeten loopt. Als jij jouw keuze voor het vloerkleed baseert op dit soort factoren, zul jij langer plezier beleven van jouw nieuwe kleed!

SOORTEN VLOERKLEDEN

Vloerkleden zijn ontzettend belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer in huis. Ben jij nog op zoek naar hét perfecte vloerkleed? Welke sfeer je ook wilt creëren, de kleden van Meubilex zijn er in vele materialen, vormen, kleuren en groottes. Heb je een mooi vloerkleed gevonden, maar is hij niet weergegeven in de juiste kleur? Klik dan op de foto om alle mogelijke kleuren te bekijken!

RONDE VLOERKLEDEN

Ronde vloerkleden zijn super hip en zorgen voor een speels interieur. Er zijn ontzettend veel variaties in printjes en diverse kleuren. Leg een rond kleed onder de hoekbank óf leg hem juist onder een fauteuil in een knusse hoek. Nu zien we ook steeds vaker layering in het interieur. Dit betekent dat je flink los mag gaan met verschillende vormen kleden. Combineer deze met elkaar voor een creatief en speels interieur. Een tip: zorg er wel voor dat de kleden goed bij elkaar passen voor een mooi geheel.

JUTE VLOERKLEDEN

Jute vloerkleden zijn nu ontzettend hip en trendy. Met jute kun je namelijk verschillende looks creëren. Denk bijvoorbeeld aan een gaaf industrieel interieur of denk aan een natuurlijke bohemian look. Jute heeft echter niet alleen de looks, het heeft ook veel goede eigenschappen. Het is biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en is geschikt voor mensen met een allergie. Ook is jute ontzettend leuk om in de zomer op het terras te leggen. De jute kleden zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en patronen!

VINTAGE VLOERKLEDEN

Vintage vloerkleden zien we al een tijdje, maar ze zijn nog steeds behoorlijk trendy. Denk bij vintage aan gave Patchwork of Perzische kleden. Deze kleden hebben vaak vale kleuren en geven een bijzondere authentieke sfeer. Voor welk vintage kleed je ook gaat, het is voor elk interieur een bijzondere toevoeging. De kleuren combineren namelijk ook heel gemakkelijk in een modern interieur.