Toont alle 2 resultaten

Eiken tafels

Eikenhout is een fantastisch natuurproduct dat ideaal te verwerken is. Hierdoor krijg je de allermooiste eikenhouten eettafels als resultaat. Eiken is hardhout en laat zich relatief eenvoudig verwerken. Door deze veelzijdigheid is eiken één van de meest verwerkte houtsoorten in de meubelindustrie. Het karakter van een eiken tafel ontstaat door het verschil in kleur, tekening en structuur. Ook alle kleine haarscheurtjes en noesten dragen bij aan een robuust uiterlijk van de eikenhouten tafels. Wil jij ook zo’n gave eiken tafel in jouw woning? Bekijk dan alvast hieronder een deel van onze collectie! Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan langs in onze showroom in Oisterwijk!

Vanaf:  1.195,00
Vanaf:  1.195,00

BOOMSTAM TAFELBLAD

Een boomstam tafelblad geeft een stoer uiterlijk aan jouw eettafel. Je kunt hierbij kiezen voor eikenhouten bladen met diverse structuren erin. Denk aan een robuust tafelblad, een boomstammen tafelblad of een met lak afgewerkt tafelblad. Voor iedere woonstijl hebben wij een passende tafel.

VERSCHILLENDE AFWERKMETHODES & SPECIFIEKE EIGENSCHAPPEN

EIKEN TAFELS MET LAKLAAG

Een eettafel van eikenhout is makkelijk te onderhouden en hij is niet zo kwetsbaar. Een nadeel van een eiken tafel met een laklaag is dat beschadigingen in de laklaag vaak alleen door een vakman kunnen worden hersteld. Voor dagelijks onderhoud gebruik je een stofdoek of een licht vochtige doek, zorg ervoor dat de doek niet te nat is. Droog de tafel goed na om vochtschade te voorkomen.

EIKEN TAFELS MET WASLAAG

Tafels die afgewerkt zijn met een waslaag hebben vaak een warme en natuurlijke uitstraling. Deze tafels zijn iets gevoeliger voor kringen van o.a. glazen, kopjes en vazen. Voor het onderhoud kun je gebruik maken van antiekwas, bijenwas of eventueel Greenfix.

EIKEN TAFELS MET OLIE AFWERKING

Olie geeft eiken tafels een mooie natuurlijke uitstraling en beschermt de tafels goed tegen huishoudelijk vuil. Daarbij komt ook het voordeel dat je eenvoudig vochtkringen en gebruikssporen kunt verwijderen. Dit doe je met behulp van een beetje staalwol en Greenfix olie.

EIKEN TAFELS ONBEHANDELD

Voor een robuuste look is het mooi als de tafel onbehandeld is. De eiken tafel dient dan nog wel enige vorm van bescherming te krijgen, maar moet qua uiterlijk zoveel mogelijk aansluiten bij de natuurlijke kleur en uitstraling. Dit geldt vooral bij robuuste eikenhouten tafels met een landelijke uitstraling.

Wil jij een eiken tafel kopen? Bestel deze dan bij ons online of kom langs in onze showroom in Oisterwijk. Hier kun je al onze tafels bekijken en vergelijken. Verder zijn er in onze showroom stylistes aanwezig die je alle informatie over de tafel kunt geven. Ook denken ze met je mee waar je de tafel het beste kan plaatsen en welke afmeting het beste past. En wist je dat wij iedere eerste zondag van de maand extra geopend zijn van 12:00 – 17:00 uur?