Tips voor meer ruimte en licht in huis

Tips voor meer ruimte en licht in huis blog

Veel huishoudens zouden graag wat meer licht en ruimte willen in huis. Licht geeft namelijk energie en zorgt voor een ruimtelijk effect in huis. Dit is dan ook geen overbodige luxe. Wil jij graag nog meer ruimte en licht creëren in huis? Lees dan hier onze tips!

Tips voor meer ruimte en licht in huis

Op de foto: 2,5-zits bank Fay

LICHT KLEURENPALET

Deze tip is best voor de hand liggend, maar wanneer je voor een licht kleurenpalet gaat in huis creëer je al snel een ruimtelijk effect. Met lichte tinten op de muren en plafond oogt de ruimte een stuk ruimer, frisser én lichter. Naast lichte kleuren, zijn pasteltinten ook geschikt voor meer ruimte in huis. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als ijsblauw of poederroze. Wil je toch een muur een wat donkerdere kleur geven? Kies dan een muur die niet direct het daglicht weerkaatst. Zet voor deze muur een lichtere kleur bank. Dit kan ook heel mooi werken.

MAAK GEBRUIK VAN SPIEGELS

Een hele simpele manier om meer daglicht in huis te laten is door gebruik te maken van spiegels. Met spiegels kun je namelijk een ruimte lichter en ruimer laten lijken. Je moet ze echter wel op een strategische plek ophangen of neerzetten. Zorg er dus voor dat de spiegel tegenover een raam staat of hangt. Dit reflecteert extra daglicht. Heb je geen raam in de buurt waar je een spiegel op kunt hangen, hang de spiegel dan schuin tegenover een lamp.

CREËER EEN LICHTPLAN

Soms moet je een donkere ruimte extra helpen met verlichting. Denk echter niet meteen aan felle, directe verlichting. Kies voor een vloerlamp en zet hem op strategische plekken (in donkere hoeken of onder de trap). Richt het licht naar de muren en het plafond om ruimte te creëren. Maak ook gebruik van diffuus licht, wat zachter en indirect licht. Hierdoor worden harde schaduwen beperkt.

REGULEER DE LICHTINVAL

De zomer komt eraan en wij houden ervan! Maar er zijn ook van die dagen dat je misschien teveel licht en warmte krijgt in huis. Met functionele en prachtige raamdecoratie kun je dit zelf regulieren. De warmte van de zon wordt buiten gehouden, terwijl het licht er in mate wel wordt doorgelaten. Laat je hierover adviseren in onze 4500M2 showroom!

 

Geïnspireerd geraakt door deze tips? Bekijk hier de collectie spiegels en hier de collectie verlichting. Ben je echter op zoek naar mooie raamdecoratie? Dan ben je van harte welkom in onze 4500M2 showroom waar we je van advies kunnen voorzien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *