Dé interieur kleurentrends van 2019

trend kleuren

Wat zijn de interieur kleurentrends van 2019? Ben jij iemand die graag het interieur helemaal up-to-date houdt met de nieuwste kleuren en materialen? Wij hebben dit ook en hierdoor willen we je graag op de hoogte houden van dé interieur kleurentrends van 2019!

PASTEL & TERRACOTTA

Pastel en terracotta tinten zijn dé kleuren van het jaar 2019. Dit zie je terug in veel collecties. Deze kleuren zullen onmisbaar worden in een trendy interieur en een warm interieur met pit is het resultaat. Denk hierbij aan pasteltinten van oud roze en warm grijs, okergeel, beige tinten, donkere bruintinten, wijn rood, donker paars, petrol en donkergroen. Match deze kleuren met goud als accentkleur voor de perfecte combinatie. Hiermee geef je jouw huis een luxe uitstraling.

Leuke decoratie foto van deze koperen klok
Hoekbank Demi
bank rodeo velvet meubilex
Nepal sfeerfoto 858x768

Op de foto: Bink Klok, Bank Rodeo Velvet Roest, Hoekbank Demi en Vloerkleed Nepal

TERRA ROZA

Pastel en terracotta samen vormen terra roza. Een diepe, warme aarderoze tint. De opvolger van zachtroze is bruinroze en dit ga je overal terugzien. Het terra kleurenpalet varieert van pastel tot roestig roodbruin. Naast rozebruine muren en banken hoort daar natuurlijk ook terracotta decoratie bij. De kleur van Afrikaanse rode aarde. Deze kleur geeft enorm veel inspiratie!

Verwerk terra roza op een goede ton-sur-ton manier. Ofwel combineer terra roza met soortgelijke tinten. Denk hierbij aan roze zandkleur, oudroze, bruinroze tot diepe bruinrode kleur en leverbruin. Denk vooral aan aardse kleuren van klei en zand en natuurlijke kleuren van specerijen. Terra roza staat mooi bij een houten vloer en kan toegepast worden op grote oppervlaktes als muren, meubelstoffen, vazen, plaids, kasten en zelfs tapijten. Een kleur die stoer en zacht tegelijk is!

Vogue eetkamerstoel fluweer onyx
poef
poef en vloerkleed
By boo meubilex 2

Op de foto: Eetkamerstoel Vogue, Poef Mono, Poef Himalaya, Tafellamp Sunset en Vanity Three

LEVEND GROEN

Levend groen staat voor de botanical plantentrend die ontzettend populair blijft. Als aanvulling op het levend groen krijgen we ook steeds meer groen in onze inrichting. Denk hierbij aan het groen van planten, mos en bladeren van bomen. De botanische interieurtrend wordt dit jaar steeds weelderiger met hangplanten vanaf het plafond, grote planten als bananenplanten of door het plaatsen van hippe ecosystemen en miniplantjes op het dressoir. Ook zien we nu tropische plantenprints in lijstjes, op het behang of op sierkussens.

Het groen is binnen de kleurentrends al een tijd populair. Het is een echte aanvulling op het echte levende groen in de huiskamer. Deze trend pas je toe in je woning door veel planten toe te voegen aan het interieur. Daarnaast kun je kiezen voor donkergroene kasten en muren, groene velvet banken en fauteuils. Gebruik het donkergroen wel in een ruimte waar veel daglicht binnenkomt want het kan de ruimte kleiner laten lijken!

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk hier de woonaccessoires van Meubilex. Shop online of bezoek onze winkel in Oisterwijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *